RESULTATERFINANS

Mamut opp på oppkjøpsrykter

Aksjekursen spratt kraftig og utsatte kvartalstall ga børsen troen på oppkjøp.

28. okt. 2008 - 08:38

Mamut sendte i går ut en børsmelding der de informerer at de utsetter selskapets kvartalspresentasjon med to uker.

Grunnen som oppgis er at Mamut skal ha blitt kontaktet av flere parter vedrørende «strategiske alternativer».

Selv om uttrykket åpner for flere tolkninger, betyr det normalt at noen vurderer å kjøpe opp selskapet.

Også ved forrige kvartalspresentasjon informerte Mamut om økt interesse for selskapet, og den gangen - som nå, har de valgt å engasjere Sundal Collier og Jefferies International som finansielle rådgivere.

    Les også:

Utsettelsen satte ny fart i oppkjøpsryktene, og meldingen sendte selskapets aksjekurs opp over 26 prosent. Samtidig var hovedindeksen på børsen ned 3,5 prosent.

Administrerende direktør Eilert Hanoa i Mamut satt i møter i hele går og hadde lite å tilføre utover det børsmeldingen fortalte.

- Vi er kontaktet av flere parter vedrørende strategiske alternativer. På grunn av de pågående prosessene og due diligence, er presentasjonen av årets tredje kvartal flyttet til tirsdag den 11. november. Først da vil vi gi en oppdatering, sier Mamut-sjefen til Finansavisen.

Fondsfinans-analytiker Håkon Levy mener det mest sannsynlig at en industriell aktør ønsker å kjøpe Mamut.

- Trolig er det et selskap som utvikler forretningssystemer som vil komplimentere egen programvareportefølje med Mamuts programvare og løsninger, sier han til Finansavisen.

Analytikeren trekker frem de nederlandske selskapene Unit 4 Agresso og Exact som mulige kjøpere.

Han legger til at det også kan være et Privat Equity-selskap som er interessert, selv om dette alternativet virker mindre sannsynlig i dagens finansieringssituasjon.

- Et annet alternativ er at Mamut er i samtaler om fusjon eller at de ønsker å kjøpe et annet selskap. Jeg holder likevel fast på at det mest sannsynlige er et bud fra en industriell aktør, sier Levy til avisen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.