Mamut på børs i mai

Økonomisystemselskapet Mamut skal børsnoteres i mai. Samtidig leverte selskapet i dag pene tall for første kvartal.

Økonomisystemselskapet Mamut skal børsnoteres i mai. Samtidig leverte selskapet i dag pene tall for første kvartal.

Økonomisystemselskapet Mamut skal på børs i løpet av mai melder selskapet i dag. Samtidig leverte selskapet gode tall for første kvartal. Hva som skjer i forbindelse med børsnoteringen skal presenteres i et børsprospekt som kommer den 28. april. Det ble i dag kjent at ingen av de eksisterende eierne skal selge seg ut.

Selskapet har løpende inntekter og penger på bok. Formålet med børsnoteringen er å styrke den finansielle posisjonen ytterligere for å kunne satse videre internasjonalt.

- Vi ønsker å styrke posisjonen i forhold til våre samarbeidspartnerne, sier administrerende direktør Eilert Hanoa i Mamut.

Pengene som hentes inn skal brukes til videre internasjonal vekst. Selskapet har i dag kunder i Norge, Sverige, Nederland og England.

- Vi trenger 2000 kunder i hvert land for å komme i break even. Vi tror vi kan klare det i løpet av tolv måneder fra lansering, som skjer i andre halvår i år, sier Hanoa.

Mamut har i dag drøyt 34 000 kunder og 75 000 brukere, hvorav de fleste er i Norge.

Selskapet har kartlagt markedene i Norge, Sverige, Nederland og England, og har kommet frem til at markedspotensialet er på totalt rundt 400 000 bedrifter. Målet er ikke nødvendigvis å kapre alle disse kundene, men få en jevn vekst videre, forteller Hanoa.

- Målet er en vekst på 20 prosent i omsetningen per år, samt å styrke lønnsomheten ytterligere, sier han.

I dag leverte selskapet resultattall for første kvartal. Mamut fikk et resultat før skatt på 2,6 millioner kroner av en omsetning på 38,2 millioner kroner. Det er en vekst på 18 prosent i forhold til tilsvarende periode i fjor. Målet er å fortsette med den samme veksten videre.

    Les også:

Mamut har startet utrullingen av Mamut Business Software i Nderdeland og Storbritannia og vil lansere en produktportefølje i disse markedene i annet halvår 2004. Det er også inngått et samarbeid med Evesham Technology i Storbritannia.

- Sammen med Evesham tilbyr vi en komplett løsning som hittil ikke har vært tilgjengelig for mindre virksomheter i det britiske markedet. Avtalen gir Mamut økt distribusjon og lokal tilstedeværelse i Europas største marked, sier Hanoa.

Til toppen