Mamut raser frem på rødt

Programvarehuset Mamut vokser. Omsetningen for første kvartal var 17,5 millioner kroner mot 14 millioner samme periode i fjor. Det er en vekst på 25 prosent. Men resultatet er rødt.

Mamut ASA omsetter mer enn før, men taper penger. Selskapet fikk et resultat før skatt på minus 2,6 millioner kroner i første kvartal i år. Samme periode i fjor hadde selskapet et resultat på 1,6 millioner kroner. Det kom frem da selskapet presenterte sine resultater for første kvartal 2000.

Driftsinntektene gikk imidlertid opp. I første kvartal i år var tallet på 17,5 millioner kroner, mot 14 millioner kroner samme periode i fjor.

Det er investeringer i Mamut, selskapets Internett-løsning, som trekker ned resultatet. Men Mamut ASA mener det er vel verd investeringene. Portalnettverket Orientation.com og SOL-eide Passagen.se har valgt Mamuts internettløsninger til sine brukere, skriver selskapet i en pressemelding.

Salget av Guru Business Application økte med 31 prosent fra 1999 til 2000, med en driftsmargin på 17 prosent.. Salget av daTax-produktene økte med seks prosent og hadde en driftsmargin på sterke 26 prosent. Både Guru Business Application og daTax-produktene genererte et positivt driftsresultat på henholdsvis 1,7 og 1,4 millioner kroner.

Store investeringskostnader i forbindelse med sterk satsing på Mamut ga derimot utslag på bunnlinjen.

- Vi hevder oss stadig sterkere som en ledende leverandør av økonomisystemer til små og mellomstore bedrifter, og konstaterer en stadig økende interesse for våre e-handelsløsninger som er integrert med økonomisystemene, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut i en pressemelding.

Til toppen