Mamut satser friskt på internasjonalt miljø

Mamut satser friskt på internasjonalt miljø

Tjue jobber er utlyst. Når disse er besatt, skal fortsatt annenhver Mamut-ansatt være utlending.

Mamut selger løsninger for regnskap og administrasjon til små og mellomstore virksomheter i Europa, og har notert seg for en tosifret prosentvis vekst 47 kvartaler på rad. Analytikerne i DnB Nor Market og ABG Sundal Collier mener veksten vil fortsette. De gir en guidet vekst i aksjekursen på henholdsvis 30 og 46 prosent på fjerde kvartal. Estimater for omsetningen i inneværende kvartal er mellom 105 til 110 millioner kroner, og med et positivt driftsresultat på mellom åtte til ti millioner kroner. Omsetningen for 2007 anslås å havne 20 prosent over nivået i 2006.

For å ta unna etterspørselen, trenger Mamut opptil 20 nye medarbeidere.

Stillingene gjelder alt fra support og produktansvar til markedsføring og salg.

Med oppkjøpet av Active 24 som nå er et datterselskap, har Mamut totalt 395 ansatte. 230 av dem sitter på Mamuts hovedkontor i Oslo, og av disse er hele 100 utlendinger.

– Vi gjør som både norske Opera og Trolltech, og satser på et internasjonalt miljø i Norge, forteller kommunikasjonsdirektør Knut Ekern til digi.no.

På Oslo-kontoret er det foruten nordmenn, ansatt folk både fra Danmark, Sverige, Nederland, England og Irland – i alle de land der Mamut er representert i Europa.

Tar man med datterselskapet Active24, er Mamut representert i hele 16 land.

Mens store internasjonale IT-selskaper lokalisert i Norge velger å sette ut IT-oppdrag til lavkostland, velger altså Mamut å samle ressursene i Norge.

Ringer en irsk kunde på et irsk nummer, er det en ire fra Oslo-kontoret som svarer.

– Vi er nå engang et norsk selskap, og det er naturlig at vi ønsker å samle styrkene her. Det kan være at lønningene kan være noe høyere, men til gjengjeld vinner vi mye på å utveksle internasjonale kundeerfaringer og drar fordelen av produktutviklingen mot alle våre kunder, forteller Ekern.

Han håper at rekrutteringen skal bringe flere utlendinger til selskapet.

Mamut har skaffet flere medarbeidere gjennom den internasjonale studentorganisasjonen Aiesec. Denne kanalen benyttes også av andre norske IT-selskaper, som eZ Systems og Opera Software, for å rekruttere utlendinger til Norge.

Ekern mener at Mamut har gjort mye for å tilrettelegge for et spennende internasjonalt miljø i Oslo.

– Vi får mange skalafordeler ved å sentralisere et internasjonalt miljø her i Oslo, framholder Ekern.

Ettersom programvaren er basert på en felles kildekode, mener Ekern det er enkelt å utvide eller tilpasse funksjoner til andre bedrifter, uavhengig om den er i Nederland eller Norge.

Til toppen