BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mamut satser på ny Microsoft-plattform

Mamut er blant 14 europeiske programvarehus som satser på Microsoft Business Framework.

19. sep. 2003 - 14:54

Microsoft Business Framework (MBF) er en overbygning over .Net Framework, spesielt lagt til rette for forretningsapplikasjoner og økonomisystemer. I en artikkel på digi.no i mai i år ble rammeverket beskrevet som en "applikasjonstjener for Microsofts forretningsapplikasjoner, med egne utviklingsverktøy for både skreddersøm og tredjepartsapplikasjoner".

    Les også:

Det primære poenget med MBF er støtte opp om Microsofts egen og pågående integrering av økonomisystemer fra selskaper de har kjøpt opp, som Great Plains, Navision og Solomon. I tillegg vil MBF fungere som plattform for forretningsapplikasjoner og økonomisystemer fra tredjepart.

I går kunngjorde Microsoft at 14 uavhengige europeiske leverandører, fra Frankrike, Tyskland, Italia, Storbritannia, Norge, Island, Nederland og Belgia, er blitt med som partnere i MBFs "Technology Adopter Program". Det innebærer at de får tidlig tilgang til Microsofts kode, og at de har forpliktet seg til å bygge de framtidige utgavene av programvaren sin på MBF. Blant forpliktelsene ordningen innebærer for Microsoft, er en investering i forskning og utvikling på 2 milliarder dollar i inneværende regnskapsår, i tillegg til blant annet opplæring av partnerne.

Den norske partneren i dette samarbeidet er Mamut. I en pressemelding fra Mamut bekreftes det at Mamut Business Software vil videreutvikles på grunnlag av Microsoft Business Framework, og at dette vil innebærer gevinster for både Mamut og selskapets kunder.

– Vi vil kunne tilby nye og eksisterende brukere mer avansert funksjonalitet til enda lavere priser. MBF vil også la oss effektivt adressere nye markeder og segmenter, sier administrerende direktør i Mamut, Eilert Hanoa.

Hanoa regner med at MBF vil gjøre Mamut i stand til å utvikle programvare raskere og tilby en komplett produktserie i nye markeder. Det strategiske samarbeidet med Microsoft vil innebærer også tettere integrasjon mot Windows og mot Microsofts kontorsuite Office.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.