Mamut satser på ny Microsoft-plattform

Mamut er blant 14 europeiske programvarehus som satser på Microsoft Business Framework.

Mamut er blant 14 europeiske programvarehus som satser på Microsoft Business Framework.

Microsoft Business Framework (MBF) er en overbygning over .Net Framework, spesielt lagt til rette for forretningsapplikasjoner og økonomisystemer. I en artikkel på digi.no i mai i år ble rammeverket beskrevet som en "applikasjonstjener for Microsofts forretningsapplikasjoner, med egne utviklingsverktøy for både skreddersøm og tredjepartsapplikasjoner".

    Les også:

Det primære poenget med MBF er støtte opp om Microsofts egen og pågående integrering av økonomisystemer fra selskaper de har kjøpt opp, som Great Plains, Navision og Solomon. I tillegg vil MBF fungere som plattform for forretningsapplikasjoner og økonomisystemer fra tredjepart.

I går kunngjorde Microsoft at 14 uavhengige europeiske leverandører, fra Frankrike, Tyskland, Italia, Storbritannia, Norge, Island, Nederland og Belgia, er blitt med som partnere i MBFs "Technology Adopter Program". Det innebærer at de får tidlig tilgang til Microsofts kode, og at de har forpliktet seg til å bygge de framtidige utgavene av programvaren sin på MBF. Blant forpliktelsene ordningen innebærer for Microsoft, er en investering i forskning og utvikling på 2 milliarder dollar i inneværende regnskapsår, i tillegg til blant annet opplæring av partnerne.

Den norske partneren i dette samarbeidet er Mamut. I en pressemelding fra Mamut bekreftes det at Mamut Business Software vil videreutvikles på grunnlag av Microsoft Business Framework, og at dette vil innebærer gevinster for både Mamut og selskapets kunder.

– Vi vil kunne tilby nye og eksisterende brukere mer avansert funksjonalitet til enda lavere priser. MBF vil også la oss effektivt adressere nye markeder og segmenter, sier administrerende direktør i Mamut, Eilert Hanoa.

Hanoa regner med at MBF vil gjøre Mamut i stand til å utvikle programvare raskere og tilby en komplett produktserie i nye markeder. Det strategiske samarbeidet med Microsoft vil innebærer også tettere integrasjon mot Windows og mot Microsofts kontorsuite Office.

Til toppen