Mamut stiger kraftig på ny Microsoft-avtale

Største eier og sjef i Mamut, Eilert Hanoa, får en kraftig opptur på børsen etter den utvidede avtalen med Microsoft.

Største eier og sjef i Mamut, Eilert Hanoa, får en kraftig opptur på børsen etter den utvidede avtalen med Microsoft.

Etter en en knapp times handel på Oslo Børs stiger Mamut-aksjen hele 12,5 prosent. Aksjekursen startet på 7,20 kroner og steg etter kort tid til 8,10 kroner.

Eilert Hanoa eier drøyt seks millioner aksjer og opsjoner i Mamut, og er med en eierandel på 16 prosent største aksjonær i selskapet. Med en aksjekurs på over åtte kroner i dag, gir det Hanoa en aksjeformue på nærmere femti millioner kroner. Det er en verdiøkning på rundt åtte millioner kroner for Mamut-sjefen siden børsnoteringen, hvor aksjen var priset til sju kroner.

Mamut har inngått en ny samarbeidsavtale med programvaregiganten Microsoft, som også er en konkurrent. Microsoft har tidligere gjort nye grep i markedet for ERP-systemer blant annet gjennom oppkjøpet av danske Navision. Microsoft tilbyr løsninger som i stor grad er rettet mot større bedrifter med flere hundre eller tusen ansatte, mens Mamut tilbyr økonomisystemer for små- og mellomstore bedrifter.

    Les også:

Målet med det nye produkt og markedsføringsstrategien å angripe det europeiske SMB-markedet hardere. Mamut har allerede oversatt sine produkter til en rekke europeiske språk. Det er i England og Nederland at Concierge-tilbudet først vil dukke opp. På sikt er det meningen å gå inn i markeder også utenfor Europa, deriblant Midt-Østen og Afrika.

Til toppen