Mamut utvider i Sverige

Mange har brent seg i Sverige, men Mamut-sjef Eilert Hanoa gir gass.

Mange har brent seg i Sverige, men Mamut-sjef Eilert Hanoa gir gass.

For norske IT-selskaper som skal ekspandere i utlandet, er Sverige som regel vært første - og dessverre ofte også siste stopp. Mange store selskaper ekspanderte under dotcom-årene til Sverige, men tapte store penger her. Blant annet reduserte nylig EDB Business Partner sine aktiviteter i Sverige.

Men enkelte lykkes. Økonomisystem-leverandøren Mamus er etablert i Sverige, og øker nå aktiviteten. Mamut er målt i antall kunder overlegent Norges største levernandør av økonomisystemer.

    Les også:

Tidligere har Mamut tilbud åtte forskjellige produkter i Norge og bare laget svenske versjoner av to, men nå har selskapet oversatt sine nyeste versjoner av de seks resterende produktene.

Mamut Enterprise-porteføljen er økonomisystemer for SMB-markedet, laget i tre versjoner med varierende funksjonalitet. Løsningen gir også fakturering/ordrebehandling, kundeoppfølging, innkjøp/logistikk og e-handel/Internett. Mamut Office er lett-versjonene av Enterprise-produktene, beregnet på de minste bedriftene. Office-pakkene finnes i tre forskjellige versjoner.

- Mange nordmenn føler kanskje at de kjenner svensk kultur gjennom TV så godt at de undervurderer de ikke ubetydelige forskjellene i forretningskulturen. Dette har vi vært ydmyke ovenfor, sier Hanoa til digi.no.

- Likvel har det norske og svenske markedene klare fellestrekk og positive synergier. Alle funksjoner som blir tilbudt i Norge vil bli tilbudt i Sverige, og vise versa, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut. På under 12 måneder har over 1.500 svenske virksomheter valgt Mamut Business Software, forteller han.

Til toppen