Mamut vil legge Office 365 i alle tjenester

Eksempel på hvordan partnere kan utnytte Microsofts nye tilbud i nettskyen.

Mamut vil legge Office 365 i alle tjenester

Eksempel på hvordan partnere kan utnytte Microsofts nye tilbud i nettskyen.

Microsoft kunngjorde i går et nytt produkt, Office 365, som gir bedrifter og organisasjoner tilgang til Office, Sharepoint, Exchange og Lync (Office Communication Server) gjennom nettskyen. Man betaler per bruk, per bruker og per måned, og slipper drift, lisenser og egen maskinpark.

    Les også:

Office 365 blir tilgjengelig i Norge i løpet av første halvår 2011. I presentasjonen av dette produktet har Microsoft lagt stor vekt på at det er utviklet med tanke på også å kunne tjene selskapets mange partnere. Chris Capossela, med tittel «Senior Vice President, Information Worker Product Management Group», uttrykte det slik på pressekonferansen I San Francisco i går:

– Partnere står sentralt i vår strategi for Office 365. Et levende partnerfellesskap er avgjørende for å sikre at våre kunder får mest mulig ut av Office 365. Derfor setter vi mye ressurser inn på å gi partnere en klar vei til framgang i nettskyen.

Det norske programvarehuset Mamut er blant dem som har samarbeidet nært med Microsoft gjennom mange år. Knut Ekern i Mamut sier til digi.no at de var blant partnerne som deltok på gårsdagens lansering av Office 365, og at de tar sikte på å inkludere Office 365 i samtlige av sine egne tjenester i nettskyen.

Integrasjonen av Office 365 vil gjøres i neste generasjon av nettskytjenesten Mamut One, som bygger på Microsofts nettskyplattform Azure. Office 365 vil også inkluderes i Mamuts hostingløsninger.

Mamut regner med at kundene vil tjene på økt funksjonalitet, enklere drift og redusert behov for å investere i infrastruktur. Selskapet oppfatter Office 365 som en «produktivitetsplattform for moderne virksomheter, med funksjonalitet som tidligere kun har vært tilgjengelig for større virksomheter» (formuleringen er hentet fra Mamuts pressemelding).

– Totalt sett betyr dette nye muligheter for Mamut i SMB-segmentet, hvor kundene vil oppleve å få tilgang til mer funksjonsrike løsninger og større nytte enn tidligere, heter det videre.

Mamut har i dag 400 000 brukere av forretningsprogramvare og hosting i Europa, som alle vil få tilbud om Office 365. De lover flere detaljer om denne satsingen på sin kapitalmarkedsdag 10. november.

Til toppen