Mamut vokser bra, men veksten koster

Som seg hør og bør for noen som selv lager økonomisystemer, er Eilert Hanoa tidlig ute med kvartalstall.

Som seg hør og bør for noen som selv lager økonomisystemer, er Eilert Hanoa tidlig ute med kvartalstall.

Seks dager etter at kvartalet er over, smeller Eilert Hanoa og Mamut kvartalstallene i bordet som et av de første selskapene på børsen. Slik burde det også kanskje være, for Mamut lager tross alt nettopp økonomi og forretningsystemer.

Tallene viser at veksten fortsetter. Mamut omsatte i første kvartal for 59,7 millioner kroner, en vekst på respektable 23 23 prosent fra samme kvartal i fjor. Resultat før skatt ble 3,4 millioner kroner, sammenlignet med 4,3 millioner kroner i første kvartal i fjor, "grunnet økte investeringer i nye markeder, produkter og tjenester. Selskapet opplever solid organisk vekst i samtlige markeder", skriver Mamut.

- Vi opplever betydelig fremgang i samtlige tre forretningsområder. Spesielt er vi godt fornøyd med en omsetningsøkning og driftsmargin på over 20% i Skandinavia, skriver Mamut-sjefen.

Mamut skal lansere flere nye produkter og tjenester de kommende kvartaler, blant annet Mamut Business Network, Mamut Teamwork, Mamut Online Survey og Mamut StartUp, en mer avansert nettlagringskonto.

Til toppen