BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mandator satser på Axapta mot de mellomstore

Konsulentselskapet Mandator utvider sin kompetanseportefølje til også å omfatte det komponentbaserte systemet Axapta for virksomhetsstyring (ERP), som er spesielt innrettet mot mellomstore bedrifter.

Eirik Rossen
2. des. 1999 - 09:14

Mandator er kjent for en bredt anlagt kompetanseportefølje, blant annet med verktøy som Oracle, Microsoft, SAP og Lotus Notes. Selskapet har også utviklet en et eget systemintegreringsverktøy, MOpen, for å samkjøre systemer under Windows, Unix og OS/390.

Axapta er et komponentbasert forretningssystem tilrettelagt for elektronisk handel, kunnskapsforvaltning og kundehåndtering.

Ifølge Bente Mortensen i Mandator, kan kombinasjonen Axapta og MOpen by på svært interessante løsninger.

Torstein Engen i Damgaard ser på Mandators nærvær i Rogaland, Agder, Grenland, Trondheim og Oslo som en viktig åpning for Axapta. En annen viktig rolle for Mandator i partnerskapet, er å bringe diskusjonen med kunden opp på et nivå der det handler ikke bare om IT-systemet, men først og fremst om forretningsutvikling.

Begge parter satser på flere hester. I juni i år undertegnet Mandator en tilsvarende avtale med den norske utfordreren til Axapta, SPCSs system Rubicon Global (se PC Systemer skaffer seg konsulenter). Damgaard har nylig inngått avtaler med PricewaterhouseCoopers (se Viktig milepæl for Damgaard), Merkantildata (Parallelle økonomiløsninger fra Merkantildata) og Bull (Bull satser på Axapta som forretningssystem).

I slutten av september gjennomførte Damgaard en vellykket børsemisjon. (Se Damgaard-emisjon overtegnet.)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.