BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mange bedrifter uten nettbank igjen

EDB og DnB Nor sliter med nettbanken for sine bedriftskunder og lover nå å rydde opp.

6. des. 2005 - 15:23

Dette er tredje driftsavviket hos DnB Nors nettkunder på under en måned.

    Les også:

11. november skrev digi.no om bedriftskunder som hadde vært uten nettbank i tre dager. Det var Nornett, som er bankløsningen for bedriftskunder til DnBNor, som viste seg å være ustabil.

Løsningen blir driftet av EDB IT Drift.

21. november melder frustrerte kunder til digi.no om igjen ustabilitet på DnB Nors nettbank. Denne gangen var det privatpersoner som ble rammet.

Begge gangene har informasjonssjef Helge L’orange i IT-drift EDB forsikret at det nå vil bli iverksatt tiltak for å få alt tilbake i ordinær drift.

Men i dag får digi.no igjen melding fra en bedriftskunde om ustabilitet og vanskeligheter med å bruke DnB Nors nettbankstjenester.

Helge L’orange bekrefter at det i dag har vært og fortsatt er det banken kaller "driftsavvik". Som de andre gangen jobber EDB hardt med å gjenopprette ordinær drift og stabilitet for kundene.

L’orange mener det er enkelte komponenter som har sviktet, og som EDB nå i tett samarbeid med DnB Nor vil gjøre grundige analyser på.

- Nettjenestene består av en lang og komplisert verdikjede med mange komponenter. For å finne ut hvor problemet er, må vi foreta analyser på alle enkeltelementer i denne kjeden, forklarer L’orange.

Når EDB har fått gjenopperettet stabilitet for alle kundene, skal driftsoperatøren se hvordan nedetiden har berørt kunder og gå igjennom rutiner i etterkant.

- Dette kan hjelpe oss til å gjøre systemene mer robuste, sier L’orange.

Også i går fikk digi.no tips om nedetid fra bedriftskunder, men dette benekter både EDB IT Drift og DnB.

L’orange mener i såfall det må være en deltjeneste som blir driftet av DnB Nor og som EDB ikke kjenner til.

- Bedriftskunder og privatkunder har store systemer med kompliserte løsninger på helt uavhengige plattformer. Det behøver dessuten ikke være infrastrukturen, men sentrale programvarer som kan være årsaken her, sier han til digi.no.

Hva EDB IT Drift gir i kompensasjon er knyttet opp i avtaler mellom bankene og deres kunder i første rekke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.