KORTNYTT

Mange betaler ekstra for forsikring av bærbare

21. juni 2006 - 11:08

I fjor ble det solgt over 400 000 bærbare PCer i Norge. Nå forsikrer mange laptop-en for uhell også utenfor hjemmet.

– Hver tredje kunde som kjøper en bærbar pc hos oss kjøper den med trygghetsforsikring. Det har vært en rivende salgsutvikling på dette området, sier kategorisjef Espen Enberg i elektrokjeden Expert.

Alle de store elektrokjedene tilbyr kundene sine trygghetsforsikring. Forsikringen skal dekke alle typer skader, også uhell.

– Søler du kaffe over tastaturet på den bærbare pc-en, eller den faller på en stein i parken, gir trygghetsforsikringen deg et nytt produkt. Det er ingen andre forsikringer som gir deg full verdidekning, sier Enberg.

Forbrukerrådet er skeptisk til elektrokjedenes trygghetsforsikringer og mener at tilleggsforsikringer stort sett er overflødige. De viser til at de fleste forbrukere er godt forsikret mot uhell gjennom sine reise- og innboforsikringer.

Expertkjeden er ikke helt enig.

– Folk er usikre på hva som dekkes av innbo- og reiseforsikringen. Elektronikkprodukter taper seg raskt i verdi. Med en reise- eller innboforsikring vil verdien som regel nedskrives etter hvor gammelt produktet er. I tillegg må man betale en egenandel på kanskje flere tusen kroner. Det slipper du med trygghetsforsikring, sier Enberg.

Trygghetsforsikring har blitt en vanlig måte for butikker å øke sine marginer på produktene de selger. Prisen på produktet er det som oppgis, men mange lar seg lokke til å betale noen hundrelapper ekstra i frykt for at noe skal skje.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.