FORBRUKERTEKNOLOGI

Mange Dell-kunder får ikke Vista-tilgodelapp

Kunder som kjøper Dell-maskiner går glipp av gratis Windows Vista hvis de ikke passer på.

13. nov. 2006 - 13:33

Salget av Vista starter 30. november, men det er bare bedriftsversjonene og med engelsk språk. Norske versjoner av Vista - både til bedrifter og privatpersoner - kommer først i februar.

For å sikre seg at dette ikke stopper salget i det viktige fjerde kvartalet og julesalget, startet Microsoft 26. oktober å dele ut "tilgodekort". Kjøp maskin med Windows XP nå og få Vista gratis når den blir tilgjengelig.

Microsoft lot alle PC-leverandører i Norge gå ut med dette tilbudet, men blant annet har Dell valgt å ikke gå ut i full bredde, får digi.no tips om fra en av våre lesere.

Bare kunder som velger seg engelsk Windows vil få et tilgode-kort, viser det seg.

- Vi har gjort dette for å forenkle logistikken, forteller markedsdirektør hos Dell Norge, Hans Christian Seime til digi.no.

Seime påpeker dog at dette ikke spiller noen rolle for større kunder, for disse har som regel lisensavtaler med Microsoft som dekker oppgraderinger.

Årsaken, påpeker Seime, er at Dell produserer alle sine maskiner til europeiske kunder i Irland. På en egen nettside - www.dellvistaupgrade.com - fremgår det at bare de som bor i de største landene, England, Tyskland, Spania og Frankrike får tilgodekort når de velger nasjonale Windows-versjoner. Dermed må også for eksempel danske og svenske kunder også velge engelsk Windows dersom de vil kunne oppgradere gratis til Vista.

Dell er unntaktet blant de store PC-leverandørene så langt digi.no har fått vite: En selger hos Elkjøp forteller at kunder som kjøper maskiner fra både HP, Fujitsu Siemens og Toshiba kan velge norsk Windows og få tilgodekortet.

Også etter hva digi.no forstår gir også nettbutikkene Komplett og MPX denne valgfriheten til sine kunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.