Mange Firefox-brukere vil bli advart

Mozilla trår til der Adobe svikter.

Oversikt fra Mozilla over hvor mange som benytter Firefox-advarsel til å oppdatere Flash Player.
Oversikt fra Mozilla over hvor mange som benytter Firefox-advarsel til å oppdatere Flash Player.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. sep. 2009 - 07:57

Statistikk fra flere aktører viser at svært mange nettleserbrukere er svært trege med å installere sikkerhetsoppdaterte utgave av nettleserpluginen Flash Player fra Adobe. Årsaken antas å være at de automatiske oppdateringsrutinene til Adobe er lite effektive.

Mozilla mener dette nå har gått for langt, og skal nå legge inn en funksjonalitet i nettleseren Firefox som sjekker om brukeren har en oppdatert utgave av Flash Player.

- Dette er en del av en bredere forpliktelse for å beskytte bruker mot fremvoksende trusler på nettet, sier Johnathan Nightingale, sikkerhetssjef i Mozilla, til The H Security.

Firefox-brukerne skal ikke behøve å vente lenge på denne funksjonen. Den skal være inkludert i versjonene 3.5.3 og 3.0.14 som begge skal gjøres tilgjengelig den 9. september.

Flash Player-pluginen som installeres via Firefox benyttes også av alle andre vanlige nettlesere unntatt Internet Explorer. Dette skyldes at Internet Explorer ikke støtter NPAPI-grensesnittet, som andre nettleseres pluginløsninger er basert på.

Derfor bør Windows-brukere også sørge for å oppdatere i oppdatere den ActiveX-baserte utgaven av Flash Player. Dette kan gjøres ved å besøke denne siden med Internet Explorer, og deretter følge instruksjonene.

Illustrasjonen nedenfor er hentet fra Mozillas nettsted og viser hvordan advarselen vil se ut når en bruker nettopp har startet den kommende versjonen av Firefox og Flash Player ikke er oppdatert.

Spesielt mange som nå har tatt i bruk Snow Leopard-utgaven av Mac OS X, vil kunne få denne advarselen, siden denne versjonen av Apples operativsystem inkluderer en eldre utgave av Flash Player som ved oppgradering fra en eldre Mac OS X-versjon vil overskrive nyere utgaver av pluginen fra Adobe. Overskrivingen skal skje uten at brukeren blir noen form for beskjed.

    Les også:

Kommende Firefox-advarsel om utdatert Flash Player
Kommende Firefox-advarsel om utdatert Flash Player
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.