PERSONLIGTEKNOLOGI

Mange flere stjerner i Microsofts «teleskop»

Microsofts «romprogram», Worldwide Telescope, lar deg nå surfe i Solsystemet.

Microsoft avduket for et halvt år siden en første betaversjon av et program som gjør det mulig å foreta en virtuelle reise ut i verdensrommet. Programmet inneholder fotomateriale fra en rekke kilder, inkludert Hubble og bakkebaserte teleskoper, og tatt med kameraer følsomme for stråling med ulike bølgelengder.

Onsdag kveld, norsk tid, kunngjorde sjef for Microsoft Research, Rick Rashid, at en ny versjon av programmet, som kalles Worldwide Telescope, nå er tilgjengelig. Denne versjonen kalles for Equinox Beta.

Dette skjedde under utviklerkonferansen Professional Developers Conference, som arrangeres i Los Angeles denne uken.

Worldwide Telescope er først og fremst en demonstrasjon av hva teknologi fra Microsoft, blant annet selskapet Deep Zoom, kan brukes til, men programvaren har også vekket begeistring i akademiske miljøer fordi den samler så mye data på ett sted.

Den nye versjon skal inneholde mer enn dobbelt så mye data som forrige versjon. Dette inkluderer drøyt tusen panorama- og overblikksbilder fra Hubble, Spitzer Space Telescope, og flere andre teleskoper.

Dessuten gjengis Solsystemet nå i 3D, inkludert lys og skygger skapt av solen. Det er også mulig å studere planetenes kretsløp rundt solen og månenes kretsløp rundt planetene.

Det skal nå være mulig å legge til egne bilder, rette dem etter himmelen og dele dem med andre.

Microsoft Research planlegger å gjøre Worldwide Telescope tilgjengelig på flere språk. Den nye versjonen er tilgjengelig på kinesisk, i tillegg til engelsk.

Den nye versjonen av Worldwide Telescope er tilgjengelig for nedlasting på denne siden.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.