Mange flere vil ha Apples bærbare

Apple opplever en kraftig vekst i det amerikanke markedet, spesielt når det gjelder bærbare maskiner.

Mange flere vil ha Apples bærbare

Apples overgang til Intel-prosessorer og en viss reduksjon i prisene kan være blant de viktigste årsakene til at etterspørselen etter selskapets bærbare datamaskiner har vokst betydelig det siste året. Amerikanske Macworld.com viser til analyser gjort av NPD og IDC som begge viser betydelig økt markedsandel for Apples maskiner.

Ifølge NPD var Apples andel i markedet for bærbare maskiner i juni på 17,6 prosent i USA, en økning på 2,2 prosentpoeng i forhold til samme måned i før.

IDC oppgir at Apple nå er den tredje største leverandøren av personlige datamaskiner i USA, bare slått av Dell og HP. Dette er ifølge Macworld.com første gang siden 1996 at Apple har vært så høyt oppe på listen. På de neste plassene følger Gateway og Acer.

Den totale andelen Apple har i det personlige datamaskinmarkedet i USA har vokst fra 4,8 prosent i fjor sommer til 5,9 prosent nå.

I forrige kvartal i Apples regnskapsår rapporterte selskapet at det hadde solgt 1,76 millioner Macintosh-maskiner, en vekst 33 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Dette veksten er 2,5 ganger høyere enn den generelle veksten i bransjen. Apple har aldri tidligere solgt så mange maskiner på ett kvartal.

Veksten i salget er størst for de bærbare maskinene, 42 prosent. I alt var 64 prosent av de solgte Mac-maskinene i forrige kvartal bærbare.

Les mer om: