Mange forbedringer i Microsofts karttjeneste

Brukere av Microsofts Live Maps-tjeneste kan nå blant annet eksportere data til GPS-utstyret sitt.

Mange forbedringer i Microsofts karttjeneste

Brukere av Microsofts Live Maps-tjeneste kan nå blant annet eksportere data til GPS-utstyret sitt.

Microsoft slapp før helgen en oppdatert utgave av selskapet Live Search Maps-tjeneste og nettlesertillegget Virtual Earth 3D. Det er gjort flere forbedringer knyttet til brukergrensesnittet, men de fleste nyhetene berører ting som finnes under skallet.

Blant annet loves det bedre støtte for nettleserne Safari og IE8, samt forbedringer knyttet til geokoding og utskrift.

Brukerne kan nå eksportere for eksempel en kjørerute til filer i formatene KML, GPX og GeoRSS. Disse filene kan importeres direkte i mange navigasjonsenheter, men også i andre programmer som støtter formatene. KML er for eksempel formatet som benyttes av Google Earth. Det ble forøvrig godkjent som en åpen standard så sent som i går.

Det skal også være mulig å importere de nevnte filformatene i Live Maps, som så kan brukes for å konvertere filen til de andre formatene.

Microsoft skal dessuten ha sluppet en ny versjon av modulen for 3D-gjengivelse av byer. Det loves nå teksturer med høyere oppløsning, gjengivelse av trær og flere tusen nye bygninger, spesielt i utkanten av amerikanske byer som Las Vegas, Dallas, Denver og Phoenix. I løpet av året skal flere hundre andre byer få de samme oppdateringene.

3D-gjengivelse fra Las Vegas

    Les også:

Også modelleringsverktøyet 3DVIA, som kan benyttes av vanlige brukere til å lage 3D-modeller av bygninger og andre strukturer, skal være forbedret. Dette gjelder blant annet belysning av modellene, raskere publisering ved bruk av høyoppløste teksturer og opprettelse av miniatyrbilder når en modell lagres.

Ved visning av skråbilder - Birds Eye, som Microsoft kaller det, er det nå mulig å vise navnelapper på veier, bygninger og mye annet. Tidligere har kun rene bilder blitt vist.

Skråbilde av Qwest Field i Seattle

Det loves nå også integrasjon med Microsoft Research' MapCruncher-verktøy. Verktøyet skal gjøre det enklere å lage mashups bestårende av Live Maps-data og informasjonslag bestående av for eksempel t-banekart, mer detaljerte foto og mye annet.

En morsom nyhet er muligheten til å sette opp en feed via GeoRSS om nye bidrag innen et gitt kartområde, for eksempel brukerens eget nabolag.

Microsoft har også forbedret Tour-funksjonen, hvor man kan lage interaktive turer i 3D. Disse turene kan nå lagres som video med oppløsning på inntil 1920x1080 punkter.

Det loves dessuten bedre støtte for KML-filer, inkludert Google MyMaps-lenker.

Nylig har det også kommet langt mer oppdatert bildemateriale fra blant annet deler Norge, selv om 3D-modeller av kjente bygninger i Norge stadig er mangelvare.

Til toppen