BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mange forbedringer i oppdatert OpenOffice

Bedre utskrift og PDF-støtte er blant nyhetene i den en større oppdatering til OpenOffice.org.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. mars 2008 - 12:01

OpenOffice.org-felleskapet kunngjorde i går at OpenOffice.org 2.4 nå er sluppet. Denne versjonen inkludere både ny funksjonalitet, forbedringer og feilfikser i alle kjernekomponentene.

Brukervennligheten og valgmulighetene for blant annet utskrift skal være forbedret, PDF-håndteringen er ytterligere forbedret og standardfonten i kontorpakken er blitt endret. DejaVu-fonten støtter nemlig flere språk enn den tidligere brukte BitStream Vera. Mac-versjonen skal ha fått innebygd støtte for operativsystemets stavekontroll og Quicktime-avspiller.

De fleste nyhetene er små og listes opp på denne siden. Verdt å nevne er at databaseapplikasjonen Base nå støtter Microsoft Access 2007.

OpenOffice.org 2.4 er den ellevte utgaven i 2.x-serien, som ble lansert i oktober 2005. Mye tyder på at dette blir den siste utgaven som inkluderer ny funksjonalitet før versjon 3.0 kommer til høsten.

OpenOffice.org 2.4 er foreløpig bare tilgjengelig på engelsk og tysk. Utgave på andre språk skal kunne ventes i løpet av kort tid.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.