JUSS OG SAMFUNN

Mange gjør kur til Radio 1

Administrerende direktør Ole Sæther i Aller-gruppen opplyser at de får rundt én henvendelse i kvartalet fra selskaper som er interessert i å kjøpe Radio 1. Radiokanalen er det elektroniske alibiet til mediehuset, som foreløpig ikke har satset på Internett.

15. feb. 1999 - 13:11

- Vi får jevnlig henvendelser fra utlandet om selskaper som vil kjøpe Radio 1, både fra europeiske og amerikanske radiooperatører. Spesielt de som har radio i Sverige er interessert. De siste to årene har vi hatt rundt én henvendelse i kvartalet, hevder Sæther overfor digi.no.

Han avviser imidlertid at Aller-gruppen tenker på å selge seg ned i den kommersielle radiokanalen der de i dag eier 92 prosent.

- Timingen er ikke riktig. Nå går det bedre i Radio 1 måned for måned. Vi har råd til å se at det materialiserer seg. For oss er Radio 1 det elektroniske benet vi har å stå på, så vi vil tenke oss veldig godt om før vi eventuelt selger oss ned, understreker han.

- Så dere er fornøyd med Radio 1-investeringen?

- Sånn som den er nå, er vi det. Men P4 ble enn større suksess enn vi hadde regnet med. Det tok også lenger tid enn vi hadde regnet med etter at vi gikk på trynet så snøen sprutet etter P4, forteller Sæther. Radio 1 satset knallhardt på å få den riksdekkende kommersielle allmennkringastingslisensen i 1992, men ble tatt ved nesen av gründerne Svein Larsen og Kalle Lisberg.

Kravene fra Aller-gruppen framover til radiokanalen er krystallklare:

- Det vi har satt som krav fra 1998 til '99 er positiv cashflow og et positivt driftsresultat. Det målet ligger vi foran nå. Men det legges ikke opp til noen organisatorisk eller selskapsstrukturell endring i Radio 1, sier Sæther.

Aller-gruppen har sammen med TVNorge-eieren Scandinavian Broadcasting System (og PeSju Kristen Riksradio) søkt om konsesjon for den eneste ledige digitalradio-konsesjonen, og er det siste fremstøtet fra mediehuset når det gjelder nye og gamle medier.

- Digital radio vil overta for FM, så dette er langsiktig satsing på den infrastrukturen som vil vinne på sikt, sier Sæther.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.