– Mange har fortsatt bare 3G-mobil

NetCom selger nesten bare 4G-mobiler, men ser gjerne at det blir flere.

– Mange har fortsatt bare 3G-mobil
Mobiloperatørene ønsker at flere tar i bruk selskapenes 4G-nett. Bilde: Colourbox

NetCom ivrer etter at flere av kundene tar i bruk selskapets 4G-nett, som stadig gjøres tilgjengelig på flere steder. 4G tilbyr ikke bare høyere maksimalhastighet for mobildata, men også mer totalkapasitet, slik at flere brukere kan bruke mobildata samtidig, uten at hastigheten mest minner om det man kunne oppnå med et telefonmodem.

Manglende 4G

Uten å oppgi nye, konkrete tall, opplyser NetCom at en betydelig andel av mobilene i selskapets nett, ikke har 4G-støtte. I mai var andelen kunder med 4G-mobil på rett over 60 prosent.

I november i fjor opplyste Telenor at 40 prosent av selskapets kunder hadde 4G-mobil.

– Med 90 prosents befolkningsdekning på 4G har kundene alle muligheter til å nyte godt av de høye hastighetene når de surfer på mobilen, sier Hanne Løvstad, direktør for NetCom Privat, i en pressemelding.

For en måned siden oppga NetCom at befolkningsdekningen var på 86 prosent.

– Men våre tall viser at en stor del av våre kunder har 3G-telefoner, og de får dermed ikke tatt 4G-nettet i bruk, sier Løvstad og oppfordrer brukere av eldre mobiler til å benytte MobilPant-ordningen til selskapet.

Framtiden: 5G får svært stor kapasitet 

Manglende behov?

Det kan nok være flere årsaker til at kundene ikke har oppgradert til en 4G-mobil. Mange har ikke behov for noen smartmobil overhodet, mens andre er godt fornøyde med den flere år gamle smartmobilen de allerede har.

Manglende 4G-dekning på stedene man oppholder seg, eller frykt for høye kostnader med mobildata generelt, bidrar heller ikke til at man stormer til butikken for å kjøpe en 4G-mobil.

Prisen har betydning: Finland sluker fem ganger mer mobildata enn Norge 

Topplisten

Nå er det likevel slik at nesten alle som kjøper ny smartmobil, i alle fall gjennom NetCom eller forhandlere som selger NetCom-abonnement, kjøper en mobil med 4G-støtte. Og alle de ti mest solgte mobilene hos NetCom i juni hadde slik støtte.

Det er ikke all verdens som har skjedd på salgstoppen til NetCom den siste måneden, bortsett fra at Sony plutselig har blitt selskapet med flest mobiler blant de ti mest solgte. Det er likevel Apple og Samsung har holder de seks øverste plassene i juni.

1. (1) Apple iPhone 6
2. (2) Samsung Galaxy S6 Edge
3. (3) Samsung Galaxy S6
4. (6) Apple iPhone 5S
5. (4) Apple iPhone 6 Plus
6. (5) Samsung Galaxy S5
7. (ny) Sony Xperia E4g
8. (7) Sony Xperia Z3 Compact
9. (ny) Sony Xperia Z3+
10. (9) Sony Xperia Z3

Tallene i parentes er plasseringen i mai. Mobilen som har forsvunnet ut av listen siden sist er Huawei Y550 og Samsung Galaxy Note 4 LTE.

I mai: iPhone 6 fortsatt en bestselger hos Netcom 

Les mer om: