Mange Intel-nyheter i høst

Hos Intel ligger kommende produkter nå i kø for å komme på markedet. Dette gjelder ikke minst prosessoren med kodenavnet Coppermine.

Hos Intel ligger kommende produkter nå i kø for å komme på markedet. Dette gjelder ikke minst prosessoren med kodenavnet Coppermine.

Intel har hatt det travelt i sommer og har dermed en hel bunke med produkter "på beddingen", i tillegg til gårsdagens lansering av 600 MHz Pentium III og 500 MHz Celeron-prosessorene.

Først vil Intel komme med en ny versjon av Pentium III Xeon. Denne vil ha en klokkehastighet på 550 MHz, frontbusshastighet på 100 MHz, opptil åtte megabytes med sekundært hurtigminne og støtte for åtteveis multiprosessering.

Intel skal ifølge The Register annonsere denne den 23. august.

Den 15. september vil Intel slippe to nye, mobile prosessorer på markedet. Dette er 433 MHz og 466 MHz-utgavene av den mobile Celeron-brikken.

Venter vi til den 27. september får vi se det nye Intel 820-brikkesettet. Dette er det første brikkesettet fra Intel med støtte for Direct Rambus DRAM og 133 MHz systembuss. Samme dag vil Intel ifølge The Register lansere nye 533 og 600 MHz-utgaver av Pentium III. Disse vil være basert på Intels nye 0,18 mikron produksjonsprosess. Denne har tidligere vært kjent under kodenavnet Coppermine.

Det er heller ikke usannsynlig at Intel vil lansere Geyserville rundt disse tider. Geyserville er kodenavnet på den bærbare utgaven av Coppermine. Denne vil kunne tilby to-trinns klokkehastighet, hvor hastigheten avhenger av om PC-en får strøm fra batteri eller fra strømnettet.

Til toppen