Mange lastet ned Tetzchners nye nettleser

– Fantastisk mottakelse for Vivaldi.

Mange lastet ned Tetzchners nye nettleser
Selv om Vivaldi foreløpig bare er en tidlig technical preview har mer enn 400.000 lastet ned nettleseren den siste uken. Bilde:

digi.no var eneste publikasjon på besøk i lokalene i Forskningsparken, da den tidligere Opera-sjefen lanserte ny nettleser til Windows, Mac og Linux i forrige uke.

Vivaldi har fått ord på seg for å være en rask Chromium-basert nettleser, med flere muligheter for tilpasning og snarveier.

Strålende fornøyd

Mottakelsen er det ingen ting å si på. Den har vært fabelaktig, slår gründer Jon S. von Tetzchner fast i en e-post i dag.

– Siden tirsdag i forrige uke har mer enn 400.000 lastet ned Vivaldi. Det er flere mennesker enn det er innbyggere i mitt hjemland Island. Og nesten like mange som antallet sauer.

Dette er et fantastisk resultat for en technical preview, mener norsk-islandske Tetzchner, som lover at dette bare er starten.

Som en takk for støtten åpner Vivaldi nå opp for ukentlige oppdateringer («snapshot») av nettleseren. Slik blir det mulig å følge fremdriften og innføring av nye funksjoner og enda tettere. Disse versjonene kan lastes ned fra community-nettstedet vivaldi.net.

Jon von Tetzchner på plass i Vivaldis hovedkvarter hos Startuplab i Forskningsparken i Oslo. Totalt har selskapet 25 ansatte med kontorer også på Island og i Boston, USA.
Jon von Tetzchner på plass i Vivaldis hovedkvarter hos Startuplab i Forskningsparken i Oslo. Totalt har selskapet 25 ansatte med kontorer også på Island og i Boston, USA. Bilde: Marius Jørgenrud

    Les også: