Mange ledige Accenture-konsulenter

Konsulentselskapet Accenture sier opp mellom fem og ti prosent av de ansatte. De yngste konsulentene er mest utsatt, melder Finansavisen.

Accenture har 1.200 ansatte i Norge. I sommer varslet selskapet at de måtte kutte 1.500 konsulenter på verdensbasis, men at norgeskontoret ikke ville rammes.

Nå er det likevel klart at Accenture må kutte kostnader også her.

- Vi må bare innse at det er mindre å gjøre og at vi har overkapasitet i organisasjonen, sier Accentures markedsdirektør Bjørn Boberg til Finansavisen.

Mellom fem og ti prosent av de ansatte skal sies opp, og det er de yngste konsulentene er mest utsatt. Boberg forteller til Finansavisen at de mest uerfarne konsulentene har vært de vanskeligste å selge inn til kundene.

Selskapet ansatte 340 nye konsulenter i fjor, og mange av disse må nå se seg om etter ny jobb.

Boberg mener de har feilvurdert markedet, og sier til Finansavisen at de trodde veksten skulle bli kraftigere enn det den ble.

Til digi.no sier Boberg at de ansatte først og fremst vil få tilbud om frivillige ordninger, og kompensasjon for dette. Han håper i det lengste å unngå oppsigelser og permitteringer.

- Det har vært en annerledes høst. Vi ventet lenge og så an markedet, men innser nå at vi har for mye kapasitet. Det har vært en konjunkturnedgang, og som en stor aktør har Accenture også blitt påvirket av dette. Det er lav etterspørsel over alt, og angrepene mot USA den 11. september har ikke gjort situasjonen noe lettere, sier Boberg.

Han tror likevel de konsulentene som får tilbud om å slutte, ikke skal måtte slite veldig for å få ny jobb. Boberg mener selskapet er vel ansett, og sier mange aktører ser på det som et kvalitetsstempel å ha vært ansatt hos Accenture.

Tidligere i høst besluttet Telenor å kutte sine kostnader med opp mot en milliard kroner, noe som også gikk hardt utover innleide konsulenter.

Til toppen