TELEKOM

Mange ledige lokaler for videomøter

Bedrifter kan leie for ned mot 500 kroner per dag.

Flyforbudet gjør det enda mer påkrevet å bruke videokonferanser. Flere bedrifter til tjenester, også utleie av innredede videomøterom.
Flyforbudet gjør det enda mer påkrevet å bruke videokonferanser. Flere bedrifter til tjenester, også utleie av innredede videomøterom. Bilde: Datametrix
19. apr. 2010 - 13:05

Det gjeldende flyforbudet i Europa gjør det problematisk å avholde fysiske møter. Alternativet gir seg selv: Videokonferanser.

Flere bedrifter tilbyr videokonferanser som tjenester. Noe av dette bygger på eget utstyr hos kunden selv. Annet går ut på utleie av tilrettelagte lokaler.

Datametrix tilbyr utlån av avanserte møterom for videokonferanser i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Tromsø-bedriften Avikom har utarbeidet et konsept kalt easymeeting.net, et nettverk av partnere som har innredet egne lokaler for videokonferanser, og som er interessert i å leie dem ut.

– Easymeeting.net er et tjenestekonsept, med partnere i mange land, forklarer Marie Smedsrød i Avikom til digi.no. – 4000 videomøterom er med i nettverket. Mange av dem er innredet av kommuner, og disse leies ut for ned mot 500 kroner per dag. Det er en symbolsk sum: Hensikten er å få opp bruken av lokalene.

På nettstedet til easymeeting.net kan man søke etter videomøterom som deltar i samarbeidet. Søk på «Vestfold» gir treff i Borre, Nøtterøy og Sandefjord. Høgskolen i Vestfold har to rom i Borre kommune.

I nord bekrefter Universitet i Tromsø at de har mange møterom, og at bruken av disse er intensivert de siste dagene.

– Vi har hatt mange henvendelser, spesielt i forbindelse med å avvikle disputaser. Seinest i går var det noen som ikke kom seg nordover og deltok over video. På grunn av flyproblemene er det mange flere hos oss som bruker videomøter, forteller overingeniør Kjell Larsen ved Universitetet i Tromsø.

Internasjonale aktører bekrefter at de har greid å løse mange av flyforbudets utfordringer ved å intensivere bruken av videomøter.

– Operasjonsmessig påvirkes vi lite, sier Jannicke Bærden Berle i HP Norge. – Vi bruker avansert telefoni- og konferanseutstyr, som virtuelle rom og vår HALO konferanseteknologi.

Cisco, som i dag formelt bekrefter overtakelsen av den norske leverandøren av videokonferansesystemer Tandberg, peker på at de i halvannet år har satset på å bruke denne typen teknologi stadig mer aktivt, og at de har oppnådd en betraktelig reduksjon av reisevirksomheten.

– Etter flyforbudet har vi klart oss relativt greit i forhold til både kunder og interne møter, via telepresence og tjenester som Webex, selv om vi har personer i Cisco Norge som nå sitter fast i USA, sier Nils Ove Gamlem.

Webex er Ciscos tjeneste for møter, presentasjoner, opplæring med mer over nett, ber deltakerne bruker pc, iPad eller avanserte mobiltelefoner.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.