JUSS OG SAMFUNN

Mange leverte selvangivelse med SMS

Godt over en million skatteytere leverte årets selvangivelse via Internett, SMS eller telefon.

1. mai 2003 - 11:15

1.113.000 skatteytere valgte bort den papirbaserte utgaven og tastet inn selvangivelsen i elektronisk form i år, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

544.000 leverte over Internett, 378.000 leverte over telefon, mens nesten 191.000 bekreftet riktigheten av den ferdigutfylte utgaven ved å sende en tekstmelding.

    Les også:

Antallet som leverte over Internett steg med 20.000 i forhold til i fjor, mens den tilsvarende økningen blant de som leverte over telefon var på 14.000. Innlevering via SMS ble innført i år.

Økningen i antallet skatteytere som leverer selvangivelsen elektronisk er dermed på 25 prosent i forhold til i 2002, slik at mer enn hver tredje skatteyter i år leverte elektronisk.

- Det er en milepæl at over en million nordmenn har levert elektronisk, sier skattedirektør Bjarne Hope, i pressemeldingen.

- Dette er et godt eksempel på elektronisk forvaltning i praksis. Det er særlig hyggelig at den nye tjenesten med tekstmelding har slått så godt an, forteller han.

Tradisjonelt leverer mange nordmenn selvangivelsen i siste liten. Dette var også tilfellet i år. Nesten 205.000 leverte selvangivelsen elektronisk den 30. april, men Skattedirektoratet har verken registrert lange køer eller andre problemer av betydning. Dette tyder på at kapasiteten var god nok.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra