Mange lyspunkter fra store IT-selskaper

Aksjemarkedet stuper, men fem store IKT-selskaper har siden i går presentert hyggelige nyheter. Her er lyspunktene:

Aksjemarkedene har rast på krigsfrykt de siste dagene verden over, men den underliggende økonomien ser ikke like helsvart ut. Siden i går ettermiddag har en rekke både utenlandske IT-selskaper lagt frem hyggelige tall.

Her er lyspunktene:

Sonys resultat for fjerde kvartal doblet seg, blant annet takket være fortsatt høyt salg av Playstation 2 som sto for en tredjedel av overskuddet på 1,52 milliarder dollar i fjerde kvartal. Det eneste skåret i gleden er at Sony og Ericsson må sprøyte inn nye penger i sitt mobiltelefonsamarbeid. De to selskapene bekreftet i går ryktene om en kapitalinnsprøytning på 150 millioner euro hver.

Tandberg, den norske videokonferansetelefon-produsenten, skuffet markedet stort ved forrige resultatpresentasjon, men da selskapet slapp sine tall i går ettermiddag, kunne analytikerne bare nikke anerkjennende. 511 millioner kroner i omsetning er en vekst på 23 prosent fra i fjor og resultatet på 148 millioner kroner er et løft på 17 prosent fra samme kvartal i fjor.

France Telecoms tall viser en vekst i omsetningen på 8,4 prosent fra 2001. Løftet kommer fra mobil- og Internett-divisjonene, men foreløpig er ikke resultatet for 2002 offentliggjort.

Toshiba - den store produsenten av databrikker og bærbare maskiner - løftet salget med åtte prosent og reduserte tapene i fjerde kvartal til 58 millioner dollar.

Også backupstasjons-leverandøren Quantum la frem tall som overrasket analytikerne positivt. Markedet hadde ventet et enda større tap, men Quantum klarte å begrense det til 15,5 millioner dollar.

Til toppen