BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mange nettsteder støtter ikke IE8

Mengden ikke engang halvvert på et år.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. mars 2010 - 08:37

Microsofts Internet Explorer 8 har bedre støtte for W3Cs webstandarder enn tidligere utgaver, men samtidig tilbyr nettleseren flere andre visningsmoduser som gjør at også nettsteder som ikke er fullt ut basert på webstandardene, vil kunne ta seg brukbart ut i nettleseren.

Blant disse visningsmodusene er et som emulerer Internet Explorer 7.

Microsoft har inkludert denne visningsmodusen for ikke å ødelegge visningen av nettsteder hvor utviklerne har tilpasset inneholdet til IE7 og eldre, i stedet for å følge webstandardene. Microsoft distribuerer jevnlig en kompatibilitetsliste til IE8-installasjoner over nettsteder som selskapet mener bør vises i IE7-modusen. Samtidig har selskapet oppfordret nettstedene til å gjøre om sidene, slik at de følger standardene.

I et blogginnlegg denne uken skriver Marc Silbey i Microsoft at antallet nettsteder som er med på kompatibilitetslisten har blitt redusert fra drøyt 3100 ved lanseringen av IE8 i mars i fjor, til drøyt 2000 nå. Antallet har altså ikke blitt redusert med mer enn omtrent en tredel på et år, noe Silbey riktignok virker godt fornøyd med.

Bruken av dokumentmodus i IE8 på store nettsteder <i>Bilde: Microsoft</i>
Bruken av dokumentmodus i IE8 på store nettsteder Bilde: Microsoft

Da Microsoft offentliggjorde selskapets planer om hvordan bakoverkompatibiliteten skulle håndteres i IE8, fikk selskapet kritikk for å velge løsninger som i liten grad presser nettstedene til å følge webstandardene fullt og helt.

Det er uklart om Microsoft vil gjøre det samme når selskapet kommer med Internet Explorer 9. Flere detaljer om denne skal bli offentliggjort om knapt to uker, men det er ventet at den vil inkludere ytterligere forbedringer i støtten for webstandardene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.