Mange nye programmer lager Flash-animering

Flere enn Adobe ønsker en bit av markedet skapt av det åpne animeringsformatet Flash fra Macromedia. På FlashForward2000 vises mange nye verktøy.

Flere enn Adobe ønsker en bit av markedet skapt av det åpne animeringsformatet Flash fra Macromedia. På FlashForward2000 vises mange nye verktøy.

Flash-formatet er open source, det betyr at hvem som helst med kunnskap og ressurser kan lage programvare som kan eksportere swf. Det er fint for oss som lager web.

Mange har allerede fått med seg Adobes Live Motion (se egen artikkel). I tillegg har det kommet noen andre programmer og plug-ins som kan være nyttige å ta en titt på.

Å lage teksteffekter i Flash kan være kronglete og tar tid. Swish er et lite verktøy som kjapt og greit lager forskjellige effekter og lagrer til swf-er som du senere kan importere i Flash. Dette er et meget farlig verktøy som vil få den onde siden av "designerstanden" til å lage masser av ting som snurrer, blinker, skaleres, bølger og eksploderer. Use the Force wisely.

3D er også en favoritt blant tidligere nevnte onde "designere". Det har kommet to plug-ins til 3D Studio Max som kan lagre swf; Vecta 3D og Illustrate! (fra DavidGould.com). Vecta 3D finnes også som et frittstående program.

Swift 3D er et eget program som visstnok skal lage bedre filer enn swf-eksporterne til Max. Det kan også importere 3ds, eps og ai-filer.

Følg disse pekerne for å vite mer om programmene nevnt i denne artikkelen:


Til toppen