Mange nyheter i test-versjon av Opera 9

Den første skikkelige betautgaven av Opera 9 er nå offentlig tilgjengelig.

Den første skikkelige betautgaven av Opera 9 er nå offentlig tilgjengelig.

Opera Software har sluppet en offentlig betautgave av Opera 9. Opera har tidligere utgitt flere Technology Preview-versjoner av den samme nettleseren, men utviklingen har nå altså kommet til en ny milepæl.

    Les også:

Som tidligere beskrevet, vil Opera 9 innholde støtte for Widgets, små webprogrammer som kjøres på skrivebordet til brukeren og som skal kunne tilby alt fra spill til nyttetjenester. Webutviklere med litt erfaring skal relativt enkelt kunne lage egne widgets. Mer om dette på denne siden.

Opera 9 har også en innebygd BitTorrent-klient, slik at filer og distribusjoner nå kan lastes ned i nettleseren, i stedet for i et separat program.

Brukeren skal enklere kunne filtrere innhold, for eksempel annonser eller bilder. Dette gjøres ved at brukeren høyreklikker på en webside og velger "Block content".

Støtten for redigering av rik tekst skal være forbedret. Dette skal kunne utnyttes når brukeren benytter moderne webmail- eller bloggtjenester.

Miniatyrvisning av websider som er åpne under de ulike fanene. Miniatyrbildet av en webside vises når brukeren holder muspekeren over mappefanen.

Brukertilpasning av søkemotorer gjør det mulig for brukeren å knytte sin foretrukne søkemotor til søkeboksen i nettleseren.

Dessuten er det nå mulig for brukerne å lagre innstillinger og valg spesifikt for det enkelte nettsted. Dermed kan man blant annet sperre visse cookies eller avgjøre om popup-vinduer skal vises når man besøker gitte nettsteder.

En komplett liste over endringene vil etter hvert bli publisert her (velg operativsystem og deretter versjon "900b1")

Opera 9 Beta er tilgjengelig fra denne siden til Windows, Linux, Mac OS, FreeBSD og Solaris.

Opera skal tidligere ha opplyst at den endelige versjonen kan ventes i juni.

Til toppen