Gunnar Bergersen er skeptisk til vidunderkurer, inkludert jobbintervjuteknikker som både er enkle og skal kunne gi svar på alt. (Bilde: Harald Brombach)
EKSTRA

INTERVJU: Fungerer jobbintervjuer på tavle?

Mange programmerere misliker tavleintervjuer. Men fungerer de?

Les intervjuet med Gunnar Bergersen ved Universitet i Oslo, som forsker på måling av programmeringsferdigheter.

BLINDERN (digi.no): For knapt to uker siden skrev digi.no om at en rekke utviklere protesterte på Twitter mot urealistiske jobberintervjuer, og da spesielt det å måtte demonstrere sine programmeringsferdigheter på en tavle

I den anledning har vi intervjuet Gunnar Bergersen, som har to deltids førsteamanuensisstillinger ved Universitetet i Oslo, Institutt for informatikk (Ifi). Han har de siste tolv årene forsket på måling av programmeringsferdigheter, både ved Simula Research Laboratory og ved universitetet. Bergersen skrev sin doktorgrad om temaet i 2015. 

Det korte svaret er at det avhenger veldig av personene, både kandidat og intervjuer, men også av oppgavene som velges. Men som vi kommer tilbake til – Bergersen er skeptisk til vidunderkurer som lover veldig mye.

I den ene stillingen ved Ifi er Bergersen tilknyttet avdelingen Programming and Software Engineering, hvor man forsker på de som jobber profesjonelt i programvareindustrien og hvordan ting gjøres der. 

I den andre stillingen er han tilknyttet Studielabben ved Ifi, hvor det spesielt fokuseres på førsteårs informatikkstudenter. Bergersen har også etablert et selskap basert på forskningsresultatene sammen med andre.

Bli Ekstra-medlem og få tilgang til flere artikler hver uke

TU Total

Inkluderer TU Ekstra, Tek Ekstra og Digi Ekstra
20% rabatt på konferanser
Første måned gratis *
Månedlig
149,-
Årlig
1290,-
Prøv gratis

Digi Ekstra

Få fem eksklusive artikler hver uke.
Første måned gratis *
Månedlig
99,-
Årlig
850,-
Prøv gratis
* Gjelder for månedlig medlemskap
** Gjelder for årlig medlemskap
Vilkår og bruksbetingelser
30 - 50% rabatt for NITO- og Tekna-medlemmer

Ønsker du en pakkepris for alle ansatte? Ta kontakt

Allerede medlem?

Til toppen