Gunnar Bergersen er skeptisk til vidunderkurer, inkludert jobbintervjuteknikker som både er enkle og skal kunne gi svar på alt. (Bilde: Harald Brombach)
EKSTRA

INTERVJU: Fungerer jobbintervjuer på tavle?

Mange programmerere misliker tavleintervjuer. Men fungerer de?

Les intervjuet med Gunnar Bergersen ved Universitet i Oslo, som forsker på måling av programmeringsferdigheter.

BLINDERN (digi.no): For knapt to uker siden skrev digi.no om at en rekke utviklere protesterte på Twitter mot urealistiske jobberintervjuer, og da spesielt det å måtte demonstrere sine programmeringsferdigheter på en tavle

I den anledning har vi intervjuet Gunnar Bergersen, som har to deltids førsteamanuensisstillinger ved Universitetet i Oslo, Institutt for informatikk (Ifi). Han har de siste tolv årene forsket på måling av programmeringsferdigheter, både ved Simula Research Laboratory og ved universitetet. Bergersen skrev sin doktorgrad om temaet i 2015. 

Det korte svaret er at det avhenger veldig av personene, både kandidat og intervjuer, men også av oppgavene som velges. Men som vi kommer tilbake til – Bergersen er skeptisk til vidunderkurer som lover veldig mye.

I den ene stillingen ved Ifi er Bergersen tilknyttet avdelingen Programming and Software Engineering, hvor man forsker på de som jobber profesjonelt i programvareindustrien og hvordan ting gjøres der. 

I den andre stillingen er han tilknyttet Studielabben ved Ifi, hvor det spesielt fokuseres på førsteårs informatikkstudenter. Bergersen har også etablert et selskap basert på forskningsresultatene sammen med andre.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

Som Ekstra-medlem får du lese unike artikler på Tu.no og Digi.no hver uke.

Eksklusive artikler | Fordypning og innsikt | Rabatt på konferanser

månedlig

Kr 199
Kr 50 per uke
Prøv gratis
Første måned gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Spørsmål vedrørende abonnement? Kontakt oss på ekstra@digi.no

Allerede medlem?

Til toppen