Mange Python-programmer må endres

Programmeringsspråket Python skal gi slipp på deler av fortiden for bedre å kunne møte morgendagen.

Mange Python-programmer må endres

Programmeringsspråket Python skal gi slipp på deler av fortiden for bedre å kunne møte morgendagen.

Python, et skriptspråk med en stadig voksende tilhengerskare, skal etter planen komme i versjon 3.0 i august neste år. Dette blir en stor oppgradering og vil føre til at enkelte ting i dagen Python-basert programmer slutter å fungere.

Blant de planlagte nyhetene i Python 3.0 er støtte for Unicode og et nytt I/O-bibliotek som skal sørge for bedre kompatibilitet på tvers av ulike operativsystemer. Men resultatet er altså tap av bakoverkompatibilitet.

- Gjennom årene siden Python opprinnelig ble lansert i 1991, har mange innsett at det er visse problemer med det opprinnelige designet. Vi benytter denne muligheten til å fikse disse problemene, sier David Goodger, en direktør i Python Software Foundation, til IDG News Service.

For å gjøre denne overgangen mindre smertefull, skal det til våren gis ut en versjon 2.6 som sammen med et eget konverteringsprogram skal hjelpe utviklere med å håndtere kompatibilitetsproblemene. Konverteringen skal i stor grad kunne skje automatisk, men det vil kunne være tilfeller hvor noe 2.x-kode vil måtte endres for å gjøre den kompatibel med konverteringsverktøyet.

    Les også:

Til toppen