WINDOWS 10

Mange rapporterer om store problemer etter Windows 10-oppdatering

Windows 10.
Windows 10. Bilde: Microsoft
3. okt. 2016 - 08:50

Forrige uke rullet Microsoft ut en ny oppdatering til Windows 10, en oppdatering som det nå viser seg at mange har hatt store problemer med. Ifølge ZDNet har det kommet inn rapporter både via Twitter og i Microsofts supportforum fra en rekke brukere som sliter med å få installert oppdateringen KB3194496 (også kalt build 14393.222).

Også vi i digi.no har opplevd disse problemene, som i mange tilfeller får PC-en til å starte på nytt – gjerne mange ganger etter hverandre.

I noen tilfeller ender man opp med en endeløs rekke av omstarter, siden Windows prøver å fjerne oppdateringen når den feiler – for så å forsøke å installere den på nytt.

Sendte ut oppdateringen til tross for rapporter om problemer

Microsoft sendte først ut oppdateringen kun til de som var med i Insider-programmet – altså brukere som selv har bedt om å få prøve ut tidlige versjoner. 

Flere Insider-brukere skal ifølge ZDNet ha meldt om installasjonsproblemer, men til tross for tilbakemeldingene skal oppdateringen nå ha blitt sendt ut også til brukere av den endelige versjonen av Windows 10 Anniversary Update

Noen brukere melder at oppdatering KB3194496 blir installert korrekt etter to-tre forsøk, mens andre sier den ikke lar seg installere i det hele tatt.

Dette er ikke første gang brukere har fått problemer på grunn av automatiske oppdateringer av Windows 10. Da Windows 10 Anniversary Update kom i august, sluttet web-kameraene til mange å fungere, og det ble også meldt om problemer med PowerShell og Kindle.

Oppdateringer som feiler kan noen ganger være mer enn bare irriterende:
Windows-oppdatering slo ut journalsystemet i fem dager »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.