Mange tar advarselen mot IE alvorlig

Massiv økning i nedlastingen av alternative nettlesere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. jan. 2010 - 10:12

Både tyske og franske IT-sikkerhetsmyndigheter har advart mot bruk av Internet Explorer og råder brukerne til å benytte andre nettlesere inntil Microsoft har fått fjernet sårbarheten som rammet blant annet Google på slutten av fjoråret.

Det ser ut som om mange av innbyggerne i Tyskland har fått med seg dette. Mozilla melder om en markant økning i antallet daglige nedlastinger av Firefox fra Tyskland. Mens tallet normalt ligger på omkring 70.000, vokste det til nærmere 200.000 den 16. januar, etter at advarselen fra det tyske kontoret for føderal IT-sikkerhet, BSI, ble kjent. To dager senere ble Firefox lastet ned omtrent 140.000 ganger.

Også Opera Software melder om en dobling i antallet nedlastinger i Tyskland i løpet av helgen. Ifølge Wall Street Journal ble Opera lastet ned omtrent 18.000 ganger daglig i perioden.

Tyskland er fra før et av landene hvor Internet Explorers markedsandel er usedvanlig svak. Ifølge Statcounter benyttes Microsofts nettleser bare av drøyt 27 prosent. Firefox har på sin side en markedsandel på over 60 prosent. Av de mindre utfordrerne ligger Opera best an med en markedsandel på drøyt 4 prosent, mens Safari og Chrome hver har en andel på drøyt 3 prosent.

De siste dagenes begivenheter har foreløpig ikke gjort noe utslag i kurvene til Statcounter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.