KARRIERE

Mange tar sluttpakke i Telenor

Men selskapet kutter mest i konsulentbruken.

Administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge forteller at selskapet vil oppnå effektiviseringsmålene gjennom frivillige sluttavtaler og konsulentreduksjoner
Administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge forteller at selskapet vil oppnå effektiviseringsmålene gjennom frivillige sluttavtaler og konsulentreduksjoner Bilde: Marius Jørgenrud
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. apr. 2014 - 07:47

Oslo (NTB): 182 ansatte i Telenor har fått innvilget sluttavtale i selskapet. Ytterligere 100 personer går av med avtalefestet pensjon i løpet av året.

Telenor Norge vil i tillegg redusere konsulentbruken tilsvarende 207 årsverk innen slutten av året. Selskapet har tidligere varslet at planen er å redusere med 450 årsverk.

- Dette målet oppnår vi gjennom iverksatte tiltak. Jeg er veldig tilfreds med at vi med dette unngår en styrt nedbemanning, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen.

Reduseringen i antallet ansatte kommer som følge av sterkt konkurransetrykk og fallende omsetning i tradisjonell telefonivirksomhet, forklarer selskapet i en pressemelding.

- Den samlede effekten av sluttavtaler og redusert konsulentbruk er betydelig. Det betyr at vi i tiden fremover må være tydelige i våre prioriteringer og velge bort oppgaver. Etter denne prosessen ser vi imidlertid at 34 stillinger umiddelbart erstattes, og vi vil derfor utlyse disse stillingene. Dette gir oss også mulighet til å dreie kompetanse og ressurser over på områder og oppgaver med størst behov, påpeker Berit Svendsen. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.