Mange vil leie fremfor å «eie» IT-ansatte

Per Morten Hoff vil leie ut IT-vikarer. Ny avtale skal sikre medlems-bedriftene større fleksibilitet.

Mange vil leie fremfor å «eie» IT-ansatte

Per Morten Hoff vil leie ut IT-vikarer. Ny avtale skal sikre medlems-bedriftene større fleksibilitet.

IKT-Norge har valgt å inngå en samarbeidsavtale med bemanningsbyrået Xtra personell.

Xtra personell er blant dem som rekrutterer flest IT-hoder til IT-bedrifter. Mange jobber med tidsbegrensede prosjekter og har dermed behov for mer arbeidskraft i perioder.

Vikarbyåret har en markedsandel på rundt 30 prosent innen utleie av IT-personell, og har blant annet egne rammeavtaler med noen av Norges største IT-virksomheter. Avtalen med IKT-Norge innebærer at selskapet utvider nedslagsfeltet sitt og styrker sin markedsposisjon.

IKT-Norge har i dag 400 medlemsbedrifter som tilsammen omsetter for 160 milliarder kroner. Det blir utvilsomt en viktig kunde for Xtra personell.

–Vi forventer at etterspørselen etter fleksible bemanningsløsninger vil øke i tiden fremover og at aktivitetsnivået i økonomien generelt og bransjen vår vil gå noe ned. Å leie inn arbeidskraft for å ta topper er en fornuftig strategi i disse ulvetider, sier generalsekretær Per Morten Hoff i IKT-Norge.

– Avtalen gir oss også en anledning til å komme i kontakt med virksomheter som hittil kanskje ikke har benyttet seg av våre tjenester, sier administrerende direktør Kristian Fæste i Xtra personell.

Xtra personell as er ett av Norges ledende bemanningsselskaper med mer enn 1200 vikarer i arbeid. Selskapet tilbyr rekruttering til faste stillinger og utleie av vikarer innen kompetansekrevende fagområder som informasjonsforvaltning, administrasjon, IT, økonomi og helse.

    Les også:

Til toppen