Mange Windows-hull øker IT-kostnadene

Stadige nye sikkerhetshull i Windows øker IT-kostnadene merkbart, har Gartner regnet ut.

Stadige nye sikkerhetshull i Windows øker IT-kostnadene merkbart, har Gartner regnet ut.

Tidligere i uken lanserte Microsoft en samling med 22 feilfikser, hvorav 7 var kritiske. Dette er foreløpig siste runde i en jevn strøm av sikkerhetsoppdateringer til Windows-PCer.

Denne strømmen av oppdateringer øker IT-kostnadene til alle som bruker Windows, dokumenterer Gartner i et nytt studie. Volumet av feilfikser har fått Gartner til å regne ut på nytt sine kjente tall for totalkostnadene for å eie PC-er.

Disse tallene har i mange år understreket at det ikke er innkjøpspris og programvare som er den største PC-kostnaden - det er administrasjon, vedlikehold, brukerstøtte og opplæring som stjeler mest. Og disse kostnadene øker.

I organisasjoner som ikke har sentralisert kontroll over sine PC-er øker all feilrettingen nå PC-kostnadene med fire prosent, hevder Gartner. Har man sentraliserte systemer som kan oppdatere PC-parken, øker PC-kostnadene med to prosent, hevder Gartner.

En av kostnadene ved all feilrettingen er at oppdateringene, blant annet den store Service Pack 2, krever testing før man ruller ut. Fordi mange oppdateringer er kritiske, må utrulling skje fort, noe som løfter kostnadene, påpeker Gartner.

Her er Gartners reviderte totalkostnader for eierskap av Windows XP-PCer:

Til toppen