Mange WLAN-produkter ikke bra nok

Relativt mye trådløst nettverksutstyr består ikke sertifiseringstestene til Wi-Fi Alliance. Det selges likevel.

Relativt mye trådløst nettverksutstyr består ikke sertifiseringstestene til Wi-Fi Alliance. Det selges likevel.

Wi-FI Alliance, organisasjonen som sertifiserer WLAN-utstyr, annonserte i forre uke at mer enn tusen produkter fra 120 produsenter er blitt sertifisert siden testingen startet i mars 2000. Fortsatt er det mange produkter som ikke blir godkjent, først og fremst på grunn av dårlig kompatibilitet med annet WLAN-utstyr og på grunn av dårlig ytelse.

- En overveldende majoritet av WLAN-produktene i verden er Wi-FI-sertifiserte og med god grunn. Faktisk blir det stadig vanskeligere å konkurrere globalt uten Wi-Fi-sertifisering, sier daglig leder for Wi-Fi Alliance, Frank Hanzlik, i en pressemelding.

- Basert på testing av mer enn tusen produkter innen flere IEEE 802.11-standarder, feiler 25 til 30 prosent eller mer, avhengig av teknologien som testes, sier han.

Dette betyr gjerne at utstyr innen samme serie fra en produsent, fungerer fint sammen, men ikke nødvendigvis sammen med utstyr fra andre leverandører.

Produktene som ikke består testene til Wi-Fi Alliance kan likevel bli lansert på markedet. Ifølge News.com vil produktene kunne være merket for eksempel "802.11b compatible" til tross for at kompatibiliteten er begrenset.

En oversikt over produktene som er blitt sertifisert av Wi-Fi Alliance finnes på denne siden.

Til toppen