KARRIERE

Mangel på ansatte truer IT-bransjen

IT-bransjen gjør det bedre enn resten av Norge. Tall for juli viser at store deler av IT-bransjen snart vil mangle folk.

31. juli 2006 - 11:28

Nye tall fra NAV (tidligere Aetat) viser at antall arbeidsledige i IT-bransjen raser nedover. Dette er hyggelig for den enkelte ansatte, men nå har snart den norske IT-bransjen et stort problem.

Ved utgangen av juli var det registrert 1547 ledige med bakgrunn fra IKT-yrker. Det er en nedgang på 35 prosent fra juli 2005. Nedangen i ledigheten er større for IKT-yrker. Samtidig ble det i løpet av juli offentliggjort 581 stillinger innenfor IKT-arbeid. Det er mer enn en fordobling fra juli i fjor.

Det er nå bare 2473 IKT-ledige, noe som utgjorde 1,4 prosent av arbeidsstyrken. Dette er betydelig lavere enn gjennomsnittet som er på 2,8 prosent.

Det er alltid trist for de få som er arbeidsledige, men det vil alltid være litt arbeidsledighet - noen vil alltid være mellom jobber eller sitte på feil kompentanse. 1,4 prosent er svært lavt og mange IT-selskaper har allerede meldt om mangel på noen typer folk.

Men det kan gå mot en virkelig het høst med lønnsvekt og full rekrutteringskrig.

- Hvis denne utvikligen fortsetter, vil mangelen på arbeidskraft bli stor i løpet av høsten, sier Tormod Reiersen, seniorrådgiver i Arbeids- og velferdsdirektoratet, NAV, til digi.no.

Statistikken NAV samler inn omfatter arbeidsgrupper som systemutviklere, programmere, teleteknikere, datateknikere og dataingeniører,

Det blir færre ledige, og det strammer seg fort til, men vi er ikke opp på toppen av dotcom-bølgen

- Hvis denne utviklingen fortsetter, vil mangelen på arbeidskraft bli stor i løpet av høsten, sier Tormod Reiersen, Seniorrådgiver i Arbeids- og velferdsdirektoratet, NAV.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.