Mangel på SAP-kompetanse i Norge

SAP Norge må nå selv ut i markedet og søke etter erfarne konsulenter til SAP-implementering.

SAP Norge må nå selv ut i markedet og søke etter erfarne konsulenter til SAP-implementering.

– Vi merker betydelig økning i antall salgsforespørsler i år i forhold til i fjor, sier kommunikasjonssjef Lotte Glad i SAP Norge til digi.no.

Den tyske programvaregiganten SAP er verdens tredje største uavhengige programvareselskap, som endte totalsalget på 1,6 milliarder euro i første kvartal.

Nå trenger SAP Norge flere prosjektledere og løsningsrådgivere. SAP har for tiden 10 store prosjekter løpende.

– Det kan bli en utfordring å finne de riktige personer, og spesielt er vi sære på valg av prosjektledere. Der vil vi ha de beste for det er alfa og omega for oss og kundene, sier driftssjef Geir Thoresen i SAP Norge.

Han merker større etterspørsel etter SAP-kompetanse både blant eksisterende og nye kunder. Skal SAP lykkes er det helt nødvendig med kompetente prosjektledere, framholder Thoresen som ønsker erfarne konsulenter med høyskoleutdanning og gjerne 10 års erfaring.

Thoresen bruker mye ressurser på kompetanseheving på prosjektledere. Selv om det er skrikende behov for SAP-kompetanse kan konsulenter med erfaring fra andre ERP-systemer som Navision, Oracle og PeopleSoft være vel så interessante.

– Det er lett å konvertere fra konkurrerende systemer og omskolere konsulentene, sier Geir Thoresen.

Han tilføyer at også konsulenter med erfaring fra portal, datavarehus og CRM-relaterte prosjekter kan videreføre sin kompetanse til SAP.

SAP har Accenture, Cap Gemini, Deloitte Consulting, IBM, R5 og Spring Consulting som aktive partnere i Norge.

SAP har opplevd en spesiell stor vekst i USA, der selskapets hovedkonkurrenter Oracle og PeopleSoft holder til og som SAP stadig stjeler flere markedsandeler fra.

Til toppen