Mangelfull XML-støtte i ny MS Office for Mac

Omfattende XML-støtte er ikke det Microsoft har prioritert i neste Office-utgave for Macintosh.

Omfattende XML-støtte er ikke det Microsoft har prioritert i neste Office-utgave for Macintosh.

Microsoft har annonsert at det vil lansere en ny utgave av Office for Macintosh i første halvdel av 2004. Ifølge InfoWorld vil ikke denne utgaven, som vil bli hetende Office 2004 for Macintosh, få like god XML-støtte som den nyeste utgaven av Office for Windows, Office 2003.

Riktignok skal Office 2004 for Macintosh kunne lese og skrive Excel-filer lagret i XML-basert format, men støtte for andre XML-formater som WordML mangler. Det samme gjelder funksjonalitet som XML-basert datatilknytning, "smarte" dokumenter, skjemabiblioteker og støtte for XSL-stilsett.

De to nye verktøyene som er blitt introdusert sammen med Office 2003, InfoPath og OneNote, vil fortsatt bare finnes for Windows.

Til InfoWorld sier Roz Ho, daglig leder for Microsofts Macintosh-divisjon, at selskapet velger ut hvilken funksjonalitet som skal implementeres basert på hva kundene etterspør. Bred XML-støtte skal ikke ha vært med på denne listen.

Hun lover likevel at hvis behovet for slik funksjonalitet skulle øke, vil selskapet vurdere å legge til slik funksjonalitet i kommende utgaver av Office for Macintosh.

Standardutgaven av Office 2004 vil bestå av Word, Excel, Entourage, PowerPoint og MSN Messenger Version 4.0. En Professional-utgave vil i tillegg inkludere Virtual PC og en Windows XP-lisens.

Til toppen