BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mangler 100.000 IT-eksperter

Lyst på datajobb i utlandet? Vel, da kan mulighetene være gode i Tyskland. Den tyske IT-industrien skriker etter folk. Behovet oppgis til 100.000 personer bare i år, skriver den svenske avisen Dagens Industri.

Øystein Kvistad
5. mai 1998 - 11:49

4,5 millioner arbeidsledige i landet til tross - Tysklands dataselskaper får ikke tak i nok folk. Så rekner da også bransjen med å skulle ansette opp mot 100.000 personer bare i år, et behov universitetene bare greier å ta unna en brøkdel av.

Derfor må dataselskapene i økende grad utdanne sine egne folk. Verdens største produsent av kontorprogramvare, SAP, er et eksempel på hva som må til: Selskapet har startet en egen skole for å kunne fortsette å vokse med de målsatte 25 prosent hvert år - det være seg når det gjelder omsetning så vel som for overskudd og antall ansatte. SAP regner med å ansette 1500 folk alene i Tyskland i år, skriver Dagens Industri.

Andre selskaper i Tyskland som er på jakt etter IT-kandidater: Siemens trenger 800 nye personer til sine dataavdelinger. Hewlett-Packards tyske datterselskap skal ansette 700 i år. Databaseselskapet Oracle er ikke langt etter; 500 personer er det umiddelbare behovet. For ikke å snakke om IBM: Der i gården skal det ansettes 1400 personer i løpet av de nærmeste syv månedene.

Akkurat som i Norge er det i Tyskland et stort mispass mellom behovet for (IT-)ingeniører og antallet skoleverket rekker å utdanne. Ifølge Dagens Industri er studentopptaket på den tyske ingeniørutanningen i løpet av de siste årene nær halvert, mens arbeidsmarkedets behov fortsetter å øke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.