BEDRIFTSTEKNOLOGI

«Mango» straks klar for utrulling

Den etterlengtede oppdateringen til Windows Phone er bare uker unna.

Windows Phone, her på HTCs Titan-modell.
Windows Phone, her på HTCs Titan-modell. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. sep. 2011 - 12:14

Microsoft kunngjorde i går at selskapet vil begynne å rulle ut den hittil største oppdateringen av Windows Phone i løpet av den neste uken eller to. Oppdateringen har versjonsnummer 7.5, men er langt mer kjent som «Mango».

Nå skal det understrekes at Mango allerede tilbys i mobiltelefoner i Japan. Så kunngjøringen dreier seg om den globale utrullingen.

Ifølge Eric Hautala i Microsoft vil hver Windows Phone-mobil også motta programvare fra mobilleverandøren i forbindelse med oppdateringsprosessen. Dette gjøres for å fintilpasse oppdateringen og forhåndsinstallerte applikasjoner til den nye funksjonaliteten i Windows Phone 7.5.

Mango-oppdateringen kan ikke installeres uten at brukeren kobler mobilen til en Windows-pc eller en Mac, men brukeren vil få beskjed på telefonen når oppdateringen er tilgjengelig. Det har nå kommet nye versjoner av Zune-programvaren til Windows og Windows Phone 7 Connector for Mac. De anbefales av den nye versjonen installeres før oppdateringen utføres.

For norske brukere betyr Mango-oppdateringen av man omsider får tilgang til blant annet Xbox Live og applikasjonsmarkedsplassen. Oppdateringen fører også til at Windows Phone får en hel del funksjonalitet som har vært savnet, og som tilbys av konkurrerende plattformer.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.