Manipulator heiser hvitt flagg

USAs mest kjente kursmanipulator, Tokyo Joe, har inngått forlik med SEC.

USAs mest kjente kursmanipulator, Tokyo Joe, har inngått forlik med SEC.

I en meget medieprofilert sak i USA inngår legendariske Tokyo Joe forlik med Securities and Exchange Commission (SEC).

Tokyo Joe går med på å betale tilbake 750.000 dollar til myndighetene. Det er likevel for peanøtter å regne i forhold til det han har tjent på aksjehandel de siste årene, og mye av det basert på ulovlig kursmanipulasjon, ifølge myndighetene.

Yun Soo Oh Park IV, som er diskusjonsforum-signaturen Tokyo Joes egentlige navn, har vært viet stor interesse fra media fordi han har vært selve symbolet for haussing på diverse diskusjonsfora under Nasdaq-boomen de siste par årene. Den 50 år gamle sør-koreaneren hadde ikke noen erfaring fra aksjemarkedet før han ble 'helt' på flere diskusjonssider på nettet. Årsaken var selvfølgelig at han hadde en magisk evne til å plukke aksjer som steg i kurs etter at de ble anbefalt av ham.

Men SEC er av en annen oppfatning.

I deres øyne er han en kursmanipulator som har lurt mange investorer inn i aksjer etter at han hadde kjøpt aksjene på forhånd, noe han ikke opplyste om, og solgte så mens etterspørselen etter aksjene steg på hans anbefaling.

Tokyo Joes anbefalinger ble etter hvert så populære at han startet Tokyo Joe's Society Anonyme Corp. hvor du for 300 dollar i året fikk tilgang til anbefalingene før de andre på diskusjonssiden. Mer enn 3.800 personer ble med i gruppen og Tokyo Joe kunne innkassere 1,1 millioner dollar i medlemsavgift.

I tillegg ble det enklere "å kjøre kursen".

Tokyo Joe er også tiltalt for å ha mottatt betaling fra selskaper som han anbefalte.

Til toppen