DATASKRAPING

Mann (33) tiltalt for datainnbrudd hos Vegvesenet – har forklart at han ville utvikle app

En 33 år gammel mann er tiltalt for å ha brutt seg inn i Statens vegvesens datasystem.
En 33 år gammel mann er tiltalt for å ha brutt seg inn i Statens vegvesens datasystem. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad, NTB scanpix
6. nov. 2019 - 09:15

En mann bosatt i Bergen, er tiltalt for å ha brutt seg inn i Statens vegvesens datasystem og stjålet personopplysninger til flere millioner brukere, skriver BA.

Les også

Dataskraping kan gi skyhøy regning som får GDPR-bøter til å blekne

Den 33 år gamle utenlandske statsborgeren ble pågrepet i januar 2018 etter at Vegvesenet hadde anmeldt han til politiet.

Ifølge Bergensavisen ville mannen utvikle en app med informasjon om kjøretøy, og Statens vegvesen mistenkte at mannen på ulovlig vis hadde fått adgang til informasjon fra deres registre.

Hentet ut kunderegister

I tiltalen står det at mannen kjørte et skript som gjorde at han fikk tilgang til og kunne laste ned Statens vegvesens kunderegister, og at han skal ha gjort dette flere ganger i perioden desember 2017 til januar 2018.

Mannen har i avhør nektet straffskyld for datainnbrudd, men han har fortalt at han ville utvikle en app der informasjon om kjøretøy var sentralt, ifølge avisa.

33-åringen er tiltalt etter straffelovens paragraf 204, som har en strafferamme på inntil to års fengsel. I februar 2020 kommer saken opp for Bergen tingrett. Det er satt av to dager til saken.

(©NTB)

Bergen tingrett.
Les også

Mann dømt for omfattende datainnbrudd hos Statens vegvesen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.