Mann drept av robot

Men ikke dommens dag riktig ennå.

Mann drept av robot
Det er ikke oppgitt nøyaktig hva slags robot som var involvert i ulykken. På bildet vises industriroboter fra leverandøren KUKA ved BMW Werk Leipzig. Bilde: Wikipedia (CC BY-SA 2.0 DE)

En 21 år gammel ansatt hos en ekstern leverandør ble mandag denne uken drep av en robot ved en av Volkswagens fabrikker nær Kassel, Tyskland. Dette skriver blant annet Financial Times og lokalavisen HNA.

Roboten skal på et ukjent vis ha truffet mannen i brystet og presset ham mot en metallplate. Han skal senere ha dødt av skadene. Ulykken skjedde i Hall 6, hvor VW produserer elektromotorer.

Les også: Skadd robot lærer seg å halte

Robotfrykt

Spesielt det siste året er det mange som har kommet med advarsler om hvilken trussel roboter og kunstig intelligens kan utgjøre mot menneskeheten i framtiden.

Noen vil nok anklage disse for å ha sett for mye på Terminator-filmene, men det dreier seg også om ellers ganske oppegående mennesker som Tesla-sjef Elon Musk og Apple-medgründer Steve Wozniak.

Sistnevnte sa riktignok nylig at det vil være bra for menneskene at robotene tar over, og at de vil ta vare på oss på samme måte som vi tar vare på våre kjæledyr.

Nå er det ingenting ved den tragiske ulykken i Tyskland som tyder at roboten har gått amok. Det skal ha dreid seg om en eldre modell som står inne i et sikkerhetsbur når den er i drift. Den innleide personen skal ha befunnet seg inne i sikkerhetsburet da ulykken skjedde.

Donerer millioner for å unngå «Skynet» 

Oppmerksomhet

Det som nok i størst grad har ført til at saken har fått oppmerksomhet, er at saken ble delt på Twitter av Sarah O'Connor, som er ansatt i Financial Times og har et navn som minner veldig om navnet til den kvinnelige hovedrollen i The Terminator-filmen – Sarah Connor.

Denne tvitringen har det siste døgnet fått svært mye oppmerksomhet, blant annet på nettopp Twitter.

Vi avslutter med denne videoen fra DARPA Robotics Challenge i juni i år. Den antyder at det nok i alle fall er en god stund til at roboter blir en fysisk trussel mot menneskeheten, selv om bevegelsene de utfører minner om mennesker som er påvirket av et eller annet.

 

 

Les også: Er du klar for å bli reddet av en robot?