JUSS OG SAMFUNN

Mann jages på Internett

Kongsvinger bruker sosiale medier for å stoppe fraflytting.

9. des. 2010 - 08:47

Kongsvinger kommune har vunnet flere priser for sin nettløsning. Særlig har de fått mye skryt for satsingen på sosiale medier.

Nettet blir også arenaen for et stunt de nå gjennomfører, som er ledd i en kampanje for å klare målet om befolkningsvekst.

Lørdag førstkommende starter kommunen jakten på en av deres ansatte. Da vil Dag Arnesen, angivelig landets eneste innbyggerrekrutterer, befinne seg et eller annet sted i Oslo.

- Han er der for å finne utflytta Kongsvingerfolk og andre potensielle innbyggere. Men egentlig snur vi jakten på hodet. Det er alle andre som skal finne Dag, opplyser kommunen i en pressemelding.

Premien for å finne Dag først er mobiltelefonen iPhone 4. Hint om hvor mannen befinner seg blir lagt ut på Twitter, Facebook og blogg med live videostreaming.

- Det vil være mulig å stille Dag spørsmål på Twitter, men han kan bare svare «ja» eller «nei», og spørsmålet kan bare være i nåtid. For eksempel: @darnesen Er du i nærheten av en kino?

Jakten starter i Oslo sentrum klokken 11, men det er trygt å anta at målet vil bevege på seg. For å vinne må du klappe Arnesen på skulderen og si kodeordet «innbyggerrekrutterer».

Konseptet stammer opprinnelige fra USA, der lignende jakt har medført stor oppmerksomhet i pressen og blant folk. Mange vil også kjenne igjen konseptet fra Radio 1s «Jaget» for noen år siden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.