JUSS OG SAMFUNN

Mannefall i Netscape - AOL i vakuum

En rekke toppsjefer planlegger å forlate Netscape Communications web-tjenester, noe som kan skape store vansker for den nye eieren America Online Inc. (AOL).

Øystein Kvistad
15. apr. 1999 - 01:03

Ifølge Wall Street Journal ventes Mike Homer, lederen for Netcenter-enheten, om kort tid å annonsere at han tar seg seks "sabbatsuker" i påvente av at hans kone skal nedkomme med ekteparets første barn. Han sier til avisen at han akter å se seg om etter andre mulige lederroller innen AOL så fort han er tilbake, selv om flere av Homers kolleger sier at de tror han ikke blir med på veien videre.

Andre toppleder som helt sikkert vil forlate Netcenter i løpet av de nærmeste månedene er ifølge kilder i Netscape programmeringssjef Maria Wilhelm, strategisk utviklingssjef Jennifer Bailey, markedssjef Jeff Treuhaft og finansdirektør Andy Volkmann.

AOL vil ikke kommentere at Netscape lekker i alle ender, men henviser til en talskvinne i Netscape som på sin side svarer med at "94 prosent av de ansatte i Netscape som ble tilbudt videre jobb i AOL tross alt benyttet seg av tilbudet".

Netscapes toppsjef, Jim Barksdale, har for lengst annonsert at han akter å trekke seg ut fra selskapet (se egen sak). Han flytter til sin nye multimillionerdollars villa i Palo Alto i California, hvorfra han akter å styre sin nye virksomhet som investor i nye Internett-selskaper. I tillegg skal han sponse George W. Bush presidentkandidatur, og sånt koster jo penger..

Andre som har forlatt eller akter å forlate Netscape på grunn av andre jobbtilbud, er Rosanne Siino - nestleder for selskapets bedriftskommunikasjon, Roberta Katz - som koordinerte Netscapes involvering i myndighetenes søksmål mot Microsoft, og Peter Harter i Netscapes såkalte "global public-policy counsel"

Men tross alt - den kanskje viktigste av alle "netscapere", medgründer Marc Andreessen - fortsetter i selskapet. Han blir teknologisjef i det fusjonerte Netscape/AOL.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.