Mannefall på Oslo Børs

Etter én time er det bare fem aksjer som viser positiv utvikling på Oslo Børs. IT-indeksen er svakest med en nedgang på 4,7 prosent.

Etterhvert som Nasdaq faller, virker det som om sannheten sakte, men sikkert glir inn over det norske markedet. Mens norske IT-aksjer i fjor høst og på begynnelsen av dette året klarte å holde mot nedgangen på Nasdaq, virker det nå som om markedet er i ferd med å miste alt håp. Flere og flere tradere og investorer kaster kortene.

Etter en time er totalindeksen ned tre prosent, mens IT-aksjene er ned 4,4 prosent.

Blant IT-aksjene er det rene mannefallet. Merkantildata er ned 6,5 prosent til 24,5 kroner, Nera ned 6 prosent til 32 kroner, Opticom er ned 9 prosent til 410 kroner, Eltek ned 8,5 prosent til 123 kroner og Telecomputing ned 14 prosent til 23,2 kroner uten at det har kommet selskapsspesifikke nyheter som kan forklare nedgangen. Nå er det frykten som rår. De som har noen års erfaring fra aksjemarkedet, bør være kjent med at det ofte er frykten og grådigheten som styrer aksjemarkedet. Les mer om dette på digitodays søstertjeneste Aksjeforum.com: Grådighet og frykt styrer Børsen!

Aktører som digitoday har snakket med er svært forsiktige med å kjøpe i dagens marked. Alle foretrekker det "sikre", som enten er å gjøre kjøp med meget kort tidshorisont eller sitte på sidelinjen.

Til toppen