BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mannesmann forsøker å ese ut

Tyske Mannesmann satser på en ny strategi for å unngå å bli kjøpt opp av britiske Vodafone. Selskapet forsøker derfor å vokse seg så stor at et oppkjøp blir for dyrt for britene. I stedet snakker Mannesmann med AOL Bertelsmann om å delta i et felles joint venture.

Frode Eriksen
31. jan. 2000 - 10:21

Venturet AOL Europe er i dag verdsatt til 20,2 milliarder dollar eller nærmere 160 milliarder kroner. Dette vil Mannesmann gjerne ha opptil halvparten av og har innledet fohandlinger med de to selskapene som eier selskapet i dag; det tyske mediekonglomeratet Bertelsmann og amerikanske AOL.

AOL Europe er på mange måter forgjengeren til AOL Time Warner som fusjonerte sist uke ved at det representerer både aksess og innhold i samme selskap.

Men viktigst for Bertelsmann og AOL er at Mannesmann er Europas tredje største mobilselskap med aktiviterer i tre av de fem viktigste markedene; Tyskland (D2), Storbritannia (Orange) og Italia (Omnitel). Det kan sikre de tre selskapene et nytt ben å stå på i kampen om forbrukerne.

Mannsmann bruker dette i arbeidet med å overbevise aksjonærene at det er lurest å ikke selge aksjene sine til Vodafone akkurat nå. Budskapet er at aksjene blir mye mer verdt senere.

Ifølge Financial Times er Mannesmann interessert i å kjøpe seg inn i venturet, mens det er uklart om Bertelsmann og AOL sier ja siden de to selskapene må redusere sine eierandeler.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.