BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mannesmann planlegger GSM/DECT-tjeneste

Tidligere administrerende direktør i Telenor Bedrift, Martin Furuseth, får en tøff start på sin nye jobb i tyske Viag Interkom. Mannesmann utfordrer Viag med en ny dual-band-tjeneste basert på DECT og GSM.

Øystein Kvistad
30. juni 1997 - 17:55

Mannesmann legger ikke skjul på at det er et forsøk på å skvise konkurrentene langt ut på flanken når selskapet nå annonserer sine planer om å lansere en dual-band-tjeneste som i én smekk angriper både WLL- (wireless local loop) og mobilkom-markedet.

Den nye tjenesten vil ta i bruk den europeiske trådløsstandarden DECT til bruk i hjemmet og innendørs mens GSM 900-standarden vil gjelde når brukeren er befinner seg for langt unna DECT-basestasjonen og må benytte ordinær mobiltelefoni.

Fram til i dag har de fleste ventet at Mannesmann, som opererer Tysklands suksessrike GSM-nett D2, ville konsentrere seg om å holde fokus på avanserte mobiltjenester til bedriftsmarkedet. Nå har imidlertid telekomsjefen Peter Milhatsch i Mannesmann også kastet sine øyne på privatkundemarkedet for å øke omsetningsvolumet og marginene, melder Phillips Publishing.

Mannesmann vet utmerket godt at de fleste av de betydelige håndsettprodusentene allerede i dag har dual-band-telefoner som kombinerer GSM og DECT i sine produktporteføljer. Det er derfor ingen risiko forbundet med å satse på kombinerte DECT/GSM-tjenester, mener Mannesmann.

Fra en mobildatabrukers synspunkt er Mannesmann-nyheten viktig fordi selskapet også er partner i Arcor, den tyske fastnettjenesteleverandøren. Dessuten er det i forbrukernes interesse at det kommer et alternativ til dagens dual-band-løsning (GSM 900 pluss GSM 1800) som har få fordeler sammenliknet med DECT innendørs, som jo er det formålet DECT opprinnelig ble utviklet for.

Den store taperen i denne sammenhengen er Viag Interkom - et joint venture mellom British Telecommunications og Viag - som har valgt som strategi å utnytte sine forbindelser til landbaserte kommunikasjoner for å vinne nye kunder på det tyske markedet.

Martin Furuseth (43) sluttet som administrerende direktør i Telenor bedrift 16. april for å begynne i stillingen som Managing Director Corporate Development i Viag Interkom. Furuseth, som også sitter i konsernledelsen i det tyske selskapet, har det overordnete ansvaret for konsernets strategi. Han vil bli en sentral person i det videre veivalget Viag Interkom tar for å møte den nye, overraskende konkurransen fra Mannesmann.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.